You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Bevo trekt aan kortste eind in handbalderby

Bevo trekt aan kortste eind in handbalderby


De handballers van OCI-LIONS hebben donderdagavond de derby in de BENE-League gewonnen van Herpertz Bevo Hc. In Panningen stelden de Zuid-Limburgers in de tweede helft de nipte zege veilig: 32-31

Allebei de ploegen waren na een serie nederlagen op zoek naar een zege. Bevo begon voortvarend aan het duel en had de gehele eerste helft de overhand. De thuisploeg vond steeds een gaatje in de offensieve dekking van de bezoekers. Bij rust was het 17-13 voor Bevo.

De rollen waren na rust omgedraaid. LIONS-coach Mark Schmetz had ingegrepen en had z’n verdedigingslinie nu veel beter op orde met de fysiek sterkere Roel Adams en Kai Feldmann in het centrum. Bevo stuitte steeds vaker op doelman Rudy Schenk, terwijl LIONS makkelijker een gaatje vond in de steeds meer vermoeid ogende dekking van de gastheren.

Bevo-coach Jo Smeets moet het dit seizoen doen met een zeer smalle selectie en dat breekt de ploeg keer op keer op. Het hoge niveau van eerder in het duel kon niet worden vastgehouden. Ook werd keeper Mark van den Beucken node gemist. De sluitpost staat aan de kant met een enkelblessure. Vervanger Bram van Grunsven kon zich niet onderscheiden.

In de laatste tien minuten liep LIONS uit naar een marge van vier treffers en hield die net vast tot het einde. Voor LIONS betekende het de eerste zege in drie duels. Bevo wacht na vier wedstrijden nog altijd op het eerste punt.

Op Zaterdag 13 Oktober zijn de Bevomannen te gast bij Sasja in Antwerpen. Aanvang om 20.15 in Sporthal Sorghvliedt.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL