You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Bocholt definitief eerste (mits Luiks mirakel in Damburg)

Verslag BNL: Volendam - Bocholt

Er waren al meer ploegen die het moeilijk hadden in de Opperdam. Ook de heren van Achilles Bocholt kenden geen gemakkelijke avond. Uiteindelijk kon Achilles Bocholt tevreden zijn met de puntendeling, zo behouden we onze eerste plaats in de Beneleague en ook starten we met 4 punten in de Belgische nacompetitie (Belangrijke voetnoot: tenzij we aanstaande zaterdag met meer dan 20 doelpunten thuis verliezen van Visé).

Evert Kooijman opende de score voor Bocholt. Daarna noteerden we een strafworp van Damian Kedziora die tegen de deklat uit elkaar spatte en een redding van Clem Leroy, eveneens op een strafworp (Bourget). Serge Spooren, Martijn Meijer en Wout Winters met een onderhandse zorgen voor een eerste kloofje: 1 – 4. Na 8 minuten gespeeld te hebben, volgde de eerste tijdstraf voor Wout. Serge wist echter de voorsprong te behouden ondanks tegendoelpunten van Roos en Baijens. Vervolgens hielden Wout en Brecht Wertelaers deze voorsprong nog vast. Brecht tekende na een knappe aanval voor 5 – 10. Na de TO van Bocholt wist Volendam echter terug in de wedstrijd te komen ondanks enkele knappe reddingen van Clem. Nadat Bourget ervoor gezorgd had dat Volendam tot op één punt was genaderd (9 – 10) zorgden Evert en Damian terug voor een klein kloofje: 9 – 12. Echter Jansen en Baijens draaiden de cijfers net voor rust om in het voordeel van Volendam en zo werd er gerust met een stand van 13 – 12.

In de tweede helft werd er steeds stuivertje gewisseld, Bocholt kwam terug gelijk, terug achter en terug gelijk. Na 38 minuten stond er zelfs even terug een voorsprong van Bocholt op het scorebord: 16 – 17. Baijens en Visser bleken echt een gesel voor de Bocholter verdediging, zij zorgden er steeds opnieuw voor dat Volendam op voorsprong kwam. Echter wist men aan de overzijde ook geen raad met Serge, die aan de lopende band bleef scoren (10 in totaal). Met nog 5 minuten op de klok stond Achilles Bocholt nog 2 doelpunten in het krijt. Serge bracht ons terug op gelijke hoogte (25-25) en met nog 1’ 53” te spelen volgde een TO voor Volendam. Deze leverde niet meteen een doelpunt op, ook niet na een wel héél twijfelachtige aanvallende fout van Roel!  Met nog 19” op de klok was het tijd voor Bart om een laatste TO te nemen. Bocholt speelde wel nog een aanval uit maar kwam niet meer tot scoren. Al bij al mogen we tevreden zijn met deze puntendeling.

Volendam kan door dit gelijkspel en de overwinningen van Lions, Aalsmeer en Bevo geen aanspraak meer maken op de Final Four. Bocholt en Visé waren al zeker. De kraker Bevo – Aalsmeer zal er uiteindelijk over beslissen wie de 4de finalist zal worden. Spanning verzekerd!

Tussenstanden

5’:   1-4                35’: 16-15

10’: 3-6                40’: 16-17

15’: 5-9                45’: 19-19

20’: 7-10             50’: 21-20

25’: 9-12             55’: 24-22

30’: 13-12           60’: 25-25

Bocholt: Leroy, Alberts, Wertelaers 3, Winters 3, Kooijman 3, Cremers, Koninckx, Spooren 10, Valkenborgh 2, J. Lamers, Driesen, Roelants 1, D. Kedziora 1, Meijer 2 (1) en B. Kedziora.

Volendam: Eijlers, Schellekens, Claessens, Curic 1, Visser 3, Baijens 5, Kok, van Schie 1, Geus 1, Bourget 1, Beemsterboer, Roos 4, Jansen 4, Hinskens en Mrsulja 5 (1).

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL