You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Bocholt herfstkampioen na sterke prestatie bij Vise

Verslag BNL Visé – Ach. Bocholt

Bocholt wordt steviger leider

Visé en Bocholt maakten er een aangenaam kijkstuk van met aan beide zijden doelmannen op dreef. Wout Winters bracht onze Heren op 0-1 en na twee doelpunten van Roel Valkenborgh stond het 3-3. Op dat moment kwam er via Damian Kedziora, Jordi Cremers en Serge Spooren een kloof van 4 doelpunten op het bord tot 3-7. Hadzic en Vancosen lieten het er echter niet bij zitten en iets voorbij twintig minuten stond het 9 tegen 10 maar via Wout Winters werd dat vervolgens weer teniet gedaan: 10-14. Visé kwam in de slotfase toch nog opzetten via Glesner en Marchal maar Roel Valkenborgh zorgde uiteindelijk voor een klein kloofje aan de rust: 14-16.

Rola en Marchal hingen de bordjes vlak na het begin van de tweede helft terug gelijk en herhaalden dat even later omdat Roel Valkenborgh en Brecht Wertelaers niet wilden laten begaan. Er zat weinig verschil tussen de ploegen en ook overtal zorgde aan beide kanten in eerste instantie niet voor grotere afscheiding; bij Bocholt stond de verdediging onder leiding van Joren Lamers en Ruben Roelants als een huis. Na de 23-23 van Rola was het met een mannetje meer wel raak en Serge Spooren en een knal van Martijn Meijer zorgden weer voor een afscheiding: 24-26 met nog 6 minuten op de klok. De derde tijdstraf en dus uitsluiting van Ruben Roelants zorgde gelukkig voor niet meer dan de aansluiting op de daaropvolgende strafworp. Eens volledig zorgde Jordi Cremers voor weer eentje meer maar via Marchal bleef Visé op vinkenslag: 26-27. De laatste twee minuten van de wedstrijd werden echter gedomineerd door de Bocholter lefties Brecht Wertelaers en Martijn Meijer (2x) terwijl Visé enkel via Rola nog eentje kon maken: 27-30 overwinning voor Bocholt!

Een uitoverwinning bij Visé kan niet anders dan een topprestatie genoemd worden en zo neemt Bocholt een voorsprong van 3 punten in de rangschikking. Onze Heren dus ‘herfstkampioen’ bij het einde van de heenronde met slechts één verliespuntje. De Luikenaars slikken hun eerste nederlaag maar houden ook 3 punten over op de volgende ploeg, Limburg Lions, dat won bij Sasja. Aalsmeer lost immers de rol na zwaar verlies in eigen huis tegen Bevo, dat op gelijke punten (13 stuks) met Aalsmeer komt op plek vier. Bevo boekte zijn 7e overwinning op rij en wordt dus weer een gevaarlijke uitdager. Nog een puntje verder vinden we NeLo, dat na een goed wedstrijdbegin met zijn uitgedunde kern toch het onderste uit de kan moest halen bij Quintus om met 29-30 te winnen. Nog eentje verder vinden we Volendam dat nipt won van Hurry Up. Al op wat meer afstand deed Hasselt een enorm goede zaak door winst bij Tongeren en Initia wordt zo weer de 4e Belgische ploeg in de rangschikking, ten koste van de Eburonen die na een sterk seizoensbegin wat zijn ingezakt. Tongeren zal dus geprikkeld zijn wanneer het volgend weekend gastheer is voor onze Herenploeg. Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 3-5
20 min: 8-10
30 min: 14-16
40 min: 19-20
50 min: 22-23
60 min: 27-30

Bocholt:  Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 2, M. Lamers, Winters 5, Cremers 2, Koninkx, Spooren 8, Valkenborgh 7(1), J. Lamers, Dewachtere, Roelants, D. Kedziora 3, Meijer 3, B. Kedziora

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL