You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Bocholt te sterk voor Handbal Tongeren

Bocholt te sterk voor Handbal Tongeren

Tongeren kreeg gisteren in eigen sporthal de ongeslagen leider op bezoek.  Bocholt is al zeker van deelname aan de Final 4.  Tongeren daarentegen moet na vijf opeenvolgende nederlagen eindelijk punten pakken. 

De wedstrijd begon gelijkopgaand, al was dit van korte duur. Na dik vijf minuten  begon Bocholt aan een voorsprong te werken. Na 10 minuten hadden de noord-Limburgers al een voorsprong van drie doelpunten (3-6). Gevers, De Kuyper en Pepels probeerden de kloof te dichten, maar geen van hen slaagden in hun opzet (8-11 na 18’).  Bij 11-13 begon Tongeren met de open kansen te morsen, Bocholt had voldoende aan vijf dolle minuten  om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.   Ruststand 12-18.

Na de rust gingen de bezoekers op hun elan verder, Tongeren vocht voor elke bal maar liet zich ook betrappen op enkele technische fouten.   Bocholt profiteerde optimaal en liep verder uit tot 16-25 (na 40’). De Eburonen lieten hun hoofden niet hangen en bleven proberen, en met succes! Gevers en D’hanis zetten de achtervolging in, Seirekidis en Devisch volgden het voorbeeld en dankzij een hattrick van Antic was de achterstand gehalveerd van negen naar vijf. Met nog 10 minuten te spelen was de stand 25-30 en even groeide er hoop in het Tongerse kamp. Al werd deze al snel terug de kop ingedrukt door Bocholt. De noord-Limburgers zetten de eindsprint in en al snel was het verschil terug opgelopen tot tien punten. Op het Veld en Devisch (2x) scoorden de laatste goals voor Tongeren en legden de eindstand vast op 30-38.

Tongeren gaat onderuit tegen de ongeslagen leider en blijft hangen op de 9de plaats. Nog steeds op 1 punt van Hasselt, dat ook verloor in en tegen Bevo. Volgende week staat de verre verplaatsing naar Hurry Up, de nummer 10, op het programma. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om bij de Belgische top 4 te blijven.
 

 

Speelden voor Tongeren:
De Knegt (K), Gillé, Devisch (6), Antic (6), De Kuyper (3), Glorieux (1), Stanojlovic (K), Pepels (5), Rodado, Danse, Vanhove (K), Gevers (3), Op het Veld (1), D’hanis (2), Glesner en Seirekidis (3)

Speelden voor Bocholt:
Alberts (K), Wertelaers (5), Lamers M., Winters (4), Kooijman (4), Koninkx (1), Gijbels (K), Spooren (7), Valkenborgh (2), Leroy (K), Lamers J., De Wachtere, Roelants (2), Kedziora D. (7), Meijer (4) en Kedziora B. (2)

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL