You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Bocholt walst over Hasselt

Verslag BNL Hasselt - Ach. Bocholt

De eerste 5 minuten waren de spannendste van de wedstrijd. Bocholt miste wat kansen en zo bleef de score even bij 2-2 geparkeerd. Daarna was het hek van de dam. Bocholt verdedigde secuur en werd geruggesteund in doel, waardoor de tegenaanval en de tweede fase voluit konden gaan. Brecht Wertelaers, Damian Kedziora en Wout Winters stoomden door tot 6-14 na twintig minuten. Hasselt begon nu wat tegengas te geven via Buciuman en Van Criekinge tot 13-18, maar kwam niet dichter omdat Evert Kooijman ook bleef afwerken. Opschudding op het einde van de eerste helft door rechtstreeks rood voor Ruben Roelants, in een wedstrijd met verder weinig bestraffingen. Maar met een man minder liep Bocholt via lefties Wertelaers en Meijer nog uit tot 13-20 aan het rustsignaal.

Bocholt haalde de voet niet van het gaspedaal in de tweede helft. Brecht Wertelaers nam dit weekend de topschuttersrol op zich met 11 doelpunten; Damian Kedziora leek ook niet van plan om zijn positie als topschutter van deze BENE-League af te geven, met 8 doelpunten tegenover 4 voor concurrent Köhlen. Via 17-26 ging het naar 20-35. Joren Lamers, Roel Valkenborgh, Bartosz Kedziora en Jordi Cremers namen ook nog hun aandeel in de score: het werd uiteindelijk een oververdiende 28-42 uitzege voor Bocholt. Opdracht volbracht.

Bocholt blijft zo leider, op de voet gevolgd door Visé dat in Quintus echter niet veel overhad. Ook Lions won bij NeLo, net als Aalsmeer van Hurry Up en Bevo van Sasja. De top 5 blijft dus onveranderd en als Volendam op zondag nog van Tongeren kan winnen, scheidt de volledige top 6 zich af en moet NeLo zich al heel hard haasten om richting Final 4 te blijven kijken. Bocholt heeft de tickets al geboekt maar mag zich volgend weekend niet verslikken in rode lantaarn Quintus om leider te blijven. Forza Bocholt!

 

Tussenstanden:
10 min: 3-5
20 min: 6-14
30 min: 13-20
40 min: 17-26
50 min: 21-35
60 min: 28-42

Bocholt:  Alberts, Leroy, Wertelaers 11, Winters 6, Kooijman 6, Cremers 1, Koninkx, Spooren 2, Valkenborgh 1(1), J. Lamers 2, Roelants, D. Kedziora 8(1), Meijer 3, B. Kedziora 2
 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL