You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Bocholt wint bij Lions

Sterke wedstrijd van Bocholt 

Iedereen wist van tevoren dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor Achilles Bocholt. De ontmoetingen tussen OCI Lions en Achilles Bocholt waren in het verleden altijd bloedstollend geweest.  De thuiswedstrijd tegen OCI Lions eindigde namelijk op een billijk gelijkspel 31 – 31. Gisteren trokken onze mannen aan het langste eind, voornamelijk na een sublieme eerste helft: 30 – 34 was de eindstand.

Bocholt startte goed aan de wedstrijd. Serge Spooren mocht voor Bocholt de score openen. Ramos bracht OCI Lions echter terug op voorsprong via een strafworp (2 – 1) Vervolgens was het woord aan enkele Bocholter jongens, met name Evert, Wout, Damian en Brecht en zo stond er al een eerste kloofje op het scorebord: 2 -6. Bocholt bleef op niveau acteren en onder meer door 2 knappe doelpunten van Damian Kedziora was er na een kwartier spelen een verschil van 5 doelpunten te zien op het scorebord: 6 – 11! Vooral Stavast kon tegenprikken al dan niet vanaf de strafworplijn. Ook Bocholt kreeg haar eerste strafworp toegekend (feilloos omgezet door Damian) en Bartosz Kedziora tekende voor de ruststand met een knap doelpunt: 13 – 19!

In het begin van de tweede helft ging Bocholt op haar elan verder, afwerkers van dienst waren vooral de broertjes Kedziora. OCI Lions liet echter niet los en kon via Strauven, J Adams en Heijnen terug naderen tot 21 -25 en was het tijd voor een TO van onze coach Bart. Dankzij 2 strafworpdoelpunten van Damian Kedziora en een doelpunt van Ruben Roelants kon Bocholt nog even de voorsprong van 3 doelpunten vasthouden. Strauven kwam echter steeds beter in de wedstrijd en het was Baart die op minder dan 6 minuten voor het einde van de wedstrijd de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam: 29 – 30. Vervolgens zorgden Serge, Brecht en Evert terug voor een geruststellender voorsprong van 4 doelpunten. De laatste TO van Marc Schmetz kon geen oplossingen meer bieden. Aan Bocholter zijde tekende Bartosz nog met een streep voor het 34ste doelpunt. Van Straaten legde uiteindelijk de eindstand vast op 30 – 34! Een verdiende overwinning na een zeer uitmuntende eerste helft!

 

5’: 2-4                                 35’: 16-23

10’: 6-8                               40’: 22-25

15’: 6-11                            45’: 24-27

20’: 10-12                          50’: 27-30

25’: 12-17                          55’: 29-30

30’: 13-19                         60’: 30-34

Achilles Bocholt: Alberts, Leroy, Gijbels, Wertelaers 3, M. Lamers, Winters 5, Kooijman 4, Creemers 2, Koninckx, Spooren 5, Valkenborgh, J. Lamers, Roelants 1, D. Kedziora 9(4), Meijer, B. Kedziora 5

OCI Lions: Schenk, Hoiting, Schmeits, Van Straaten 2, Feldmann, Heijnen 1, Janssen 1, Roefs, Steins 3, Baart 8, R. Adams, Strauven 5, Stavast 4(2), J. Adams 5,  Ramos(1)

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL