You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Gelijkspel tussen Initia en Aalsmeer

In de tweede thuiswedstrijd van het BENE-Leagueseizoen kwam Green Park/Aalsmeer langs in de Alverberg. Een zware tegenstander, want de Nederlandse kampioen is nog ongeslagen. Initia verloor vorig weekend in NeLo, maar kon een week eerder wel van Bevo winnen in de Alverberg.

Hasselt nam het voortouw in de wedstrijd en kwam via Kolak en Vossen op 3-1 na goed vier minuten spelen. Aalsmeer kwam opzetten via Bottinga en zo stond Aalsmeer na 9 minuten op 5-5. In een gelijkopgaande fase was het Kolak die aan het kanon stond voor Initia. Samen met Köhlen liep Hasselt zo uit tot 11-7 na 17 minuten. In een slordige slotfase van de eerste helft behield Hasselt een kloof van drie doelpunten: 13-10.

Aalsmeer greep Initia meteen bij de keel in de tweede helft en draaide de rollen in geen tijd om: 14-15 na 35 minuten spelen. Hasselt kwam terug in de wedstrijd via Kolak, maar moest toezien hoe Van Dam de Nederlanders in de wedstrijd hield.

Vervolgens werd Trainavicius de boeman van de Hasseltse defensie zodat er na 46 minuten een gelijkspel op de bordjes stond. Ook in de slotfase nam geen enkele ploeg echt afstand. Een halve minuut voor tijd knalde Kolak de 26-25 tegen de touwen, maar na een time-out kon Aalsmeer on the buzzer een 26-26 eindstand vastleggen.

De volgende wedstrijd van Initia is deze donderdag om 20u30 in Bocholt. Drie dagen later trekt Hubo Initia Hasselt naar Quintus!

Hubo Initia Hasselt: Van der Goten 1, Köhlen 5, Kolak 7, Bertels 1, Van Criekinge 1, Vossen 8, Bosca 3

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL