You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Houten laat Bevo ontsnappen…

Houten laat Bevo ontsnappen…

Zaterdag 2 november in speelronde 9 van de BENE-League kwam Herpertz/ Bevo Hc op bezoek bij The Dome/Handbal Houten. De Limburgers, die een goede seizoenstart hebben, hadden nog een rekening te vereffenen met de Houtenaren: vorig seizoen wist Houten hen namelijk verrassend uit te schakelen in de achtste finale van de bekercompetitie.
Promovendus The Dome/Handbal Houten doet het met overwinningen op Green Park Handbal Aalsmeer, Sporting Pelt en HV KRAS/Volendam ook erg knap in de grensoverschrijdende competitie. Zou Bevo het volgende slachtoffer worden van de Houtenaren?

Sterke start
Houten komt sterk uit de startblokken en staat ondanks enkele reddingen van Versteijnen al rap met 3-0 voor. Het tweede doelpunt komt op naam van Houten-keeper Van Kregten die de bal over de hele in het lege doel weet te krijgen.
Bevo komt via de cirkel ook tot scoren, maar het is The Dome/Handbal Houten dat in de eerste periode de betere ploeg is. Via doelpunten van Thies Berendsen en vooral Noelvis Robles Reve wordt de voorsprong verder uitgebouwd. Houten-keeper Rens van Kregten keept de sterren van de hemel en na alweer een redding is het Robles Reve die in de break fraai achter zijn rug om Versteijnen weet te verschalken: 10-5.

Slordige periode
Dan wordt het spel van de thuisploeg slordiger. Ballen worden onnodig verspeeld en afgespeeld. Fouten die telkens weer door Bevo worden afgestraft via een break-out en zo komen zij weer terug in de wedstrijd. Bij 11-10 neemt Houten-coach Rick Louw een time-out. Het lijkt te helpen: via een zevenmeter van Thies Berendsen en een vrijgespeelde Sjuul Rutten wordt het 12-10 en 13-10. Bij een penalty van Bevo komt Harmen Voogt van de bank, hij staart Bevo-speler Stijweg aan en maait de bal uit het doel. De Limburgers weten daarna echter toch nog vlak voor de rust de aansluitingstreffer te produceren: 13-12.

Gelijk opgaande strijd
Na rust testen beide ploegen eerst het houtwerk. Bevo-speler Nick van de Beucken vindt als eerste het net en zet de 13-13 op het scorebord. Vervolgens gaat het gelijk op tot 15-15. Dan neemt Bevo het initiatief en neemt een kleine voorsprong: 15-17.
Maar Houten blijft knokken voor elk punt en weet weer gelijk te komen: 17-17. Tweedelijnspelers Sonni de Jonge en Thies Berendsen van Houten hebben vandaag meer moeite met scoren dan anders. Dat geldt niet voor Robles Reve. Hij is een plaag voor de Bevo-defensie en scoort doelpunt na doelpunt, soms zo hard dat de bal niet eens zichtbaar is. Ondertussen heeft Houten-keeper Van Kregten de ene redding na de andere en houdt zo zijn ploeg in de wedstrijd. In deze vorm zou een uitnodiging voor Oranje zeker niet onverdiend zijn.

Zenuwslopend slot
De minuten tikken door en de strijd blijft gelijk op gaan. Om en om wordt er gescoord. Thies Berendsen weet de bal in de rechterbovenhoek te jenzen en scoort 27-27. In de daarop volgende aanval van Bevo onderschept Sonni de Jonge de bal en gaat alleen op het Bevo-doel af, maar hij mist. Met nog anderhalve minuut op de klok volgt er wel een tijdstraf voor Bevo. Met een emply goal gaan de blauwgelen voltallig de aanval in. Een schot op doel gaat (onaangeraakt?) naast. Een hoekworp volgt waaruit Niek Jordens scoort voor de ploeg uit Panningen. Handbal Houten heeft dan nog vijftig seconden om gelijk te maken. Thies Berendsen ziet al snel een gat en haalt onderhands uit. Het schot wordt echter gesmoord en gaat naast. Vervolgens wordt de wedstrijd professioneel uitgespeeld door Bevo en verlaten zij met de zege op zak de mat. The Dome/Handbal Houten heeft wederom laten zien prima mee te kunnen doen in de BeNe-League, maar blijft ondanks een goede pot handbal met lege handen achter…

Scores The Dome/Handbal Houten; Noelvis Robles Reve (13), Thies Berendsen (5), Sjuul Rutten (3), Ruben de Bok, Sonni de Jonge, Rens van Kregten, Tobias Marx, Wouter Pronk, Rogier Teeuwissen (1).

Scores Bevo; Kobe Serras (7), Nick de Kuyper, Daniel Eggert, Niek Jordens (4), Jeroen van den Beucken (3), Sybren Stijweg, Nick van den Beucken (2), Max de Lange, Dario Polman (1).

Zaterdag gaat The Dome/Handbal Houten op bezoek bij Handbal Achilles Bocholt. Om 20.15 uur klinkt het beginsignaal in Sporthal De Damburg.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL