You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Houten zet goede wedstrijd neer tegen Visé

Houten zet goede wedstrijd neer tegen Visé

Na de winterstop mocht The Dome/Handbal Houten afgelopen zaterdag aantreden tegen HC Visé BM. Thies Berendsen kreeg nog rust omdat hij nog niet hersteld was van een enkelblessure.

Visé gaat flitsend van start, de Houtenaren daarentegen hebben even de tijd nodig om hun eerste score op het bord te zetten. Pas na vijf en een halve minuut scoort Stijn Hoefnagels op aangeven van – hoe kan het ook anders – Jarn van Gool de 1-4. Dan lijkt de thuisploeg wakker en sluipt dichterbij. Het wordt 2-6, 3-6, 4-6 en 5-6. Meerder keren heeft Houten kans op de gelijkmaker. Visé pakt echter brutaal de bal van Houten af en in plaats van een 6-6 wordt het 5-7.

Houten blijft echter aandringen en het is Tobias Marx die tweemaal achtereen weet te scoren. Vooral de tweede, een goed aangegooide break van Rens van Kregten, zit er lekker in en zo komt Houten toch nog op gelijke hoogte: 7-7. We zien Tom Zwarthoed weer binnen de lijnen komen na een blessure en Sjuul Rutten weet na wederom een mooie aangooi van Van Kregten een break-out via een geniepige draaibal goed af te maken: 11-11. Houten krijgt enkele tweeminutenstraffen maar weet die zonder al te veel schade door te komen. Jammer dat Visé aan het eind van de eerste helft toch weer afstand weet te nemen. Met 12-15 wordt er gerust.

De tweede helft blijft Houten lekker meehandballen, maar kan niet meer dichterbij komen. De goed keepende Rens van Kregten wordt gewisseld voor Harmen Voogt en de laatste tien minuten mag jongeling Tim Klinkenberg zijn debuut maken onder de lat in de BeNe-League. De ook nog jonge Rowan Hilbers weet een doelpuntje mee te pikken. Opbouwers Van Gool en De Bok scoren meerdere keren vanaf de tweede lijn, maar het is vooral de Cubaanse klasbak Noelvis Robles Reve die met soms verwoestende schoten veelvuldig het net weet te vinden. Het verschil is echter allang gemaakt en de eindstand is 27-34 in het voordeel van de Belgische opponent.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL