You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Hubo Initia Hasselt verliest openingswedstrijd met 24-27 van Visé

De opener van het seizoen voor Hasselt werd even uitgesteld door de Europese verplichtingen van Visé, maar op woensdag 4 september was het dan zover. Een nieuwe equipe met een nieuwe coach, Jo Delpire, aan het roer.

Het nieuwe Hasselt begon met een goede eerste helft aan het seizoen. Abadie opende de score en even later verdubbelde Kelchtermans de voorsprong: 2-0 na 3 minuten spelen. Hasselt was de betere ploeg in het openingskwartier, maar nadien kwam Visé beter in de wedstrijd, dankzij doelpunten van Rola en Kedziora. Enkele tijdstraffen ontsierden de wedstrijd en Visé profiteerde van de overtalsituaties: 9-11 na 24 minuten. Even leken de Luikenaren de kloof te vergroten tot vier doelpunten, maar Van der Goten knalde de 12-14 ruststand op de bordjes.

De Beule en Mirosavljevic brachten Initia terug op gelijke hoogte: 15-15 na 35 minuten spelen. Na tien minuten in de tweede helft konden de bezoekers even doorduwen: het ging van 15-17 naar 16-20 in vier minuten tijd mede door doelpunten in een leeg Hasselts doel. Hubo Initia Hasselt kwam weer opzetten, maar kwam nooit dichter dan twee doelpunten.

Visé gebruikte haar brede kern en kon vlot blijven doorwisselen. Hadzic, Bello en Gava bleven scoren. Zo liepen de bezoekers uit tot 21-26 na 56 minuten. Hasselt kon milderen tot een 24-27 eindstand.

Een verlieswedstrijd voor de Initianen dus, maar de vechtlust was zeker aanwezig. Volgende week woensdag komt Volendam op bezoek in de Alverberg!

Hubo Initia Hasselt: Plessers (d), Leckebusch (d), Kelchtermans, Buciuman, Stulens, Van der Goten, Mirosavljevic, Meulders, Gijs, Van Criekinge, Vossen, Coenen, Degbey, De Beule, Abadie, Boiten

HC Visé BM: Brixhe, Carvalhais 2, Gava 4, Danesi, Flajs, Vancosen 2, Marchal 2, Mormont 2, Danesi, Rola 5, Schenk, Kedziora 3, Bello 4, Siraut, Hadzic 3

Scheidsrechters: Beulakker - Gilis

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL