You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Hubo Initia Hasselt wint thriller in eigen huis tegen bevo: 30-29

Hubo Initia Hasselt new style opende de BENE-League in de Alverberg tegen Herpertz/Bevo. Meteen een zware vuurdoop voor het erg gewijzigde Hasseltse team van Joop Fiege.

Polman opende de BENE-League voor Bevo in Hasselt. Voor Initia bleken Vossen en Van Criekinge goed bij schot in de openingsfase. Zij konden niet voorkomen dat Bevo na 8 minuten op voorsprong stond: 5-6 via Van den Beucken. De thuisploeg was op achtervolgen aangewezen tot diep in de eerste helft: 11-11 na 19 minuten. Gedurende dertig slordige minuten behield Bevo de bovenhand via de trefzekere Polman en J. Van den Beucken: 16-17 aan de rust.

Bevo opende ook in de tweede helft de score, maar een sterke Van der Goten hield Initia mee in de running voor de winst. De thuisploeg ging erop en erover dankzij Bertels, Buciuman en Köhlen: 21-19. Diezelfde Köhlen was feilloos vanop de strafworplijn én kon een tegenaanval afronden tot 25-21 op een kwartier van het einde.

Hasselt vond geen antwoord op de sterke Polman, die samen met Poot en Colman Bevo op gelijke hoogte bracht. In een heel spannend slot scoorde Van Criekinge de 30-29. De score bleef ongewijzigd ondanks de balverliezen bij beide ploegen.

De eerste wedstrijd van het nagelnieuwe Initia werd meteen winnend afgesloten: 30-29. Een mooie opener in de BENE-League! Volgende week speelt Initia in Neerpelt tegen Sporting NeLo. De week nadien staat de volgende thuiswedstrijd op het programma in de Alverberg tegen Aalsmeer.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL