You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

JD Techniek Hurry-Up staat na bloedstollend gevecht met lege handen

JD Techniek Hurry-Up staat na bloedstollend gevecht met lege handen

JD Techniek Hurry-Up stond zaterdagavond thuis in Zwartemeer na een bloedstollend gevecht toch met lege handen. Het Belgische HC Visé BM won op het nippertje met 27-28.

Beide handbalclubs gaven in de eerste competitieronde van de BeNe-League meteen hun visitekaartje af. De bezoekers uit Wallonië beschikken over een sterk team, dat dit seizoen ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien.

Hurry-Up keek een groot deel van het duel tegen een achterstand aan, die op een gegeven moment zelfs zes doelpunten bedroeg. Maar de vernieuwde ploeg van het trainersduo Tim Remer en Manuel Kremer bleek te kunnen knokken tot het einde. In de slotfase kwamen de Drenten puntje voor puntje dichterbij, waarbij doelman Jan Sega voor Hurry-Up met fantastische reddingen Visé van scoren afhield.

Schreeuwend
Met nog een minuut te spelen was Hurry-Up de tegenstander bij 27-28 op een punt genaderd en ging op voor de gelijkmaker. De zeshonderd toeschouwers in Zwartemeer stonden luid klappend en aanmoedigingen schreeuwend op de banken.

Terwijl de tijd ras wegtikte, zette Tiago Azenha voor de thuisclub een aanval op. Hij probeerde de rechterhoek te bereiken, maar zijn pass was niet nauwkeurig en werd door de Visé-defensie onderschept. Weg kans op een gelijkspel, want de Belgen, die niet meer wisten te scoren, speelde de resterende luttele seconden vakkundig uit.

Spanning
Dat de spanning ook bij Visé behoorlijk was opgelopen, bewees de grote ontlading na afloop. De Belgen sprongen juichend in de rondte alsof ze de Europa Cup hadden gewonnen.

Hurry-Up maakte in bepaalde fases net de verkeerde keuzes of was te slordig, waardoor al snel een gaatje van vier/vijf punten achterstand ontstond. Daarna knokte de thuisploeg zich goed terug, maar het was net te weinig om de nederlaag te voorkomen. ,,We gaan de komende weken nog groeien’’, beloofde coach Kremer.

De van E & O-overgekomen René Jaspers was met negen doelpunten topscorer voor Hurry-Up.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL