You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

JD Techniek Hurry-Up wint ook derde competitieduel

JD Techniek Hurry-Up wint ook derde competitieduel

JD Techniek Hurry-Up blijft maar winnen. In eigen huis versloegen de Zwartemeerders zaterdagavond het gepromoveerde Houten met 36-29.

Daarmee boekte Hurry-Up in de BeNe-League handbal de derde zege in evenzoveel wedstrijden. De enige schaduwzijde was het uitvallen van keeper Boris Tot, die zijn knie verdraaide. Hij moest ondersteund worden om het veld te verlaten, maar kon later wel op eigen kracht wel strompelend lopen. Er moet nog bekeken worden hoe ernstig de schade is.

Knokken
Hurry-Up liet tegen Houten zien tot het eind te kunnen blijven knokken. Met dank onder meer aan de veel bredere selectie dit seizoen. Dat geeft coach Joop Fieg de mogelijkheid om naar hartelust te wisselen, waarbij het team niet zwakker wordt. Zo speelde de ingewisselde José Rolo als opbouwer een puike partij.

Dat gold ook voor rechterhoekspeler Jakub Kastner, die zes keer scoorde. Zijn mooiste was een vlieger. Ook linkerhoekspeler René Jaspers was met negen doelpunten op dreef. Hij verkeert inmiddels onder de topscorers in de BeNe-League.

Niet cadeau
De Drenten kregen de zege in Zwartemeer niet cadeau. Houten, dat in de eerste ronde verrassend Aalsmeer versloeg, liet zien uitstekend te kunnen handballen. Vooral oud-Hurry-Upper Thies Berendsen was lastig af te stoppen. De uitblinker maakte twaalf doelpunten. Daarnaast was de uit Emmen afkomstige Sonni de Jonge gevaarlijk.

Met een uitstekende Sven Hemmes in de goal kreeg Hurry-Up echter steeds meer grip op de wedstrijd, waarna vooral net voor rust afstand werd genomen. De beide teams gingen met een 18-13 voorsprong voor Hurry-Up naar de kleedkamers.

Tijdstraffen
In de tweede helft liepen de Drenten aanvankelijk verder uit, maar ze lieten door opgelopen tijdstraffen en een haperende afronding Houten weer in het spoor komen. De bezoekers kwam van zeven doelpunten achterstand terug tot 28-25, maar dat was het ook wel.

Met een kwartier te gaan stelde Hurry-Up orde op zaken en liep uiteindelijk uit naar een ruime overwinning.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL