You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Kembit-LIONS naar Final4 na overtuigende zege op Sporting Neerpelt

KEMBIT-LIONS heeft zich op de laatste speeldag van de BENE-League geplaatst voor het Final4 weekend op 14 en 15 maart. Er moest met name in de eerste helft flink wat strijd geleverd worden, met rust was het verschil 14-12. In de tweede helft had LIONS duidelijk de langste adem en werd er af en toe met speels gemak op los gescoord. Joris Baart was met tien doelpunten de grote man aan LIONS-zijde en topscorer in de wedstrijd. Door de winst gaat KEMBIT-LIONS bovendien met het volle aantal bonuspunten (vier) de play-offs om het landskampioenschap in.

KEMBIT-LIONS had zaterdagavond even de tijd nodig om op stoom te komen. Sporting Neerpelt begon feller aan de wedstrijd en pakte na tien minuten voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten: 4-6. LIONS had in de beginfase moeite Ephrahim Jerry van scoren af te houden. Bij LIONS waren met name Jasper Adams en Joris Baart trefzeker in het eerste kwart van de wedstrijd. Na veertien minuten zorgde Lino Janssen voor de eerste LIONS voorsprong, 7-6.
In het tweede kwart raakten de gemoederen steeds verhitter op het veld. Het spel werd harder, de scheidsrechters hadden moeite het duel in de hand te houden. Los van veel strijd, waren er ook mooie doelpunten te bewonderen. Joris Baart met een prachtige slalom afgerond met een verwoestend schot en aan de andere kant Ephrahim Jerry met een sprongworp uit stand. Drie minuten voor tijd is het wederom Lino Janssen met een belangrijk doelpunt. Volledig vrij aan de cirkel maakt hij er 13-11 van. Het verschil van twee doelpunten houdt stand tot aan de rust: 14-12.
 
In de eerste vijf minuten na rust leek Sporting Pelt zich even te herpakken. Jerry maakte snel 15-15 en de wedstrijd lag weer open. Hierna trok KEMBIT-LIONS echter pas echt de gashendel open. Aanvoerder Ivo Steins ging in deze fase voorop in de strijd en was met twee doelpunten aan de cirkel belangrijk. Het echte verschil werd gemaakt na driekwart wedstrijd. Joris Baart schoot binnen tien minuten vijf keer raak, Sporting Pelt stelde daar slechts één doelpunt tegenover: 26-20. 
In het laatste kwart kregen enkele basiskrachten aan LIONS-zijde rust en zijn er speelminuten voor jongelingen Martijn Kleijkers en Ids Eussen. Mike Kusters moet in de laatste fase Luuk Hoiting vervangen, die geblesseerd het veld moest verlaten na een vervelende val op zijn arm. Desondanks liep LIONS uit naar 28-21. In de laatste minuten weet Sporting op karakter het verschil nog terug te brengen tot drie, maar de winst kwam geen moment in gevaar voor de ploeg van Christoph Jauernik. 
 
Doelpunten KEMBIT-LIONS: Joris Baart 10, Jasper Adams 6, Ivo Steins 5, Rob Schmeits en Joao Ramos 3, Serge Heijnen 1.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL