You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

KEMBIT-LIONS wint laatste wedstrijd van 2019

In een goedgevulde Sittardse Stadssporthal won KEMBIT-LIONS het laatste duel van 2019 met 32-26 van Handbal Tongeren. Om nog kansrijk te zijn voor de Final4 moest Tongeren winnen in Sittard. Maar de achterstand is inmiddels 6 punten op plek vier. Dus waarschijnlijk redt Tongeren dat niet meer in de nog zes resterende duels. Limburg LIONS heeft nu vijf punten voordeel op plaats vijf, Sporting Pelt waardoor deelname aan de Final4 binnen handbereik is.

Nieuwe Hoofd- en naamsponsor:
Het bestuur van Tophandbal Zuid-Limburg maakte voorafgaand aan de wedstrijd de nieuwe hoofd- en naamsponsor bekend: voor de komende drie jaar – ingaande 22 december 2019 - speelt de club onder de naam KEMBIT-LIONS.
De hal was niet alleen goedgevuld met ruim 1.500 supporters maar er was ook live TV, NOS Studio Sport met commentator Richard van der Made en NOS Radio, Langs de Lijn met commentator Edwin Peek.

Eleftherios Seirekidis opende de score namens Tongeren. De met rugnummer 88 spelende Griekse international scoorde 8 maal en bleek een ware plaaggeest voor de LIONS-defensie. Maar de thuisploeg pakte al snel de leiding over en wist gestaag de score uit te bouwen. Halverwege was de ruststand 16-12. Lukte het Tongeren al eens om dichterbij te komen, dan was er altijd nog doelman Luuk Hoiting, die met schitterende reddingen wist te voorkomen dat Tongeren de stand gelijk kon trekken. KEMBIT-LIONS is niet in gevaar gekomen en kon de wedstrijd heel professioneel en gecontroleerd uitspelen. Topschutter was Joris Baart die maar liefst 11 keer de bal in het net wist te gooien.

In deze sportieve grensoverschrijdende Limburgse derby werden er wel relatief veel tijdstraffen uitgedeeld: KEMBIT-LIONS kreeg er vier, de bezoekers zes. Ook Tongeren-trainer Vladimir Tomanovic was volgens de arbiters wat te luidruchtig aanwezig en mocht ook een gele kaart in ontvangst nemen.
Uiteindelijk werd het 32-26 en kan KEMBIT-LIONS zich opmaken voor het kerstreces. Daarna de accu’s weer opladen, want de eerstvolgende wedstrijd is pas op 1 februari 2020 in Zwartemeer tegen Hurry-Up. De maand januari is gereserveerd voor de Nationale ploeg die deelneemt aan het EK 2020.

Nationale Ploeg:
Donderdag 9 januari speelt Oranje de openingswedstrijd tegen Duitsland in Trondheim, Noorwegen, daarna treedt de ploeg nog aan tegen Letland en Spanje. Moeilijke maar ook mooie tegenstanders.

Doelpunten KEMBIT-LIONS: Joris Baart 11, Jasper Adams 8, (Man of the Match), Rob Schmeits 4, Pieter Strauven 4, Serge Heijnen 2, Lino Janssen, Ivo Steins en Ids Eussen 1.

Huldiging:
Na afloop werden de wereldkampioenen Inger Smits en Larissa Nusser gehuldigd door de Burgemeester van Sittard-Geleen Sjraar Cox, met een live reportage op de regionale zender L1, Limburg Centraal en SBS 6, Hart van Nederland hebben ze een mooie reportages gemaakt en uitgezonden.

KEMBIT-LIONS wenst iedereen plezierige feestdagen toe.

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL