You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Nipte winst Hasselt tegen Quintus

In de eerste thuiswedstrijd van 2019 kwam Wematrans/Quintus op bezoek in de Alverberg. Initia heeft de punten broodnodig en kon dus maar beter gefocust voor de dag komen.

Hasselt nam alvast een valse start, want het moest 5 minuten wachten op het eerste doelpunt. Sedano knalde de 1-2 op de bordjes, maar Quintus kreeg er al twee voorbij Leckebusch. De bezoekers waren het gretigst, maar Vossen en Van Criekinge draaiden de rollen om: 4-3 na 8 minuten. Initia liep vervolgens uit tot 8-3 via Sedano, Vossen en Kolak. De Hasselaren behielden het momentum niet en de Nederlanders kwamen weer langszij tot 11-11 na 25 minuten. Buciuman en Kolak hielpen de thuisploeg aan een 14-12 ruststand.

Bosca viel goed in en ook Bertels begon te scoren. De Hasselaren liepen uit tot 21-16 na 43 minuten. Quintus gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. Hasselt kon overigens geen beroep doen op Vossen in de tweede helft. Ook Meulders en Van der Goten konden niet (volledig) ingezet worden.

Bij 23-21 keek Hasselt tegen drie gelijktijdige tijdstraffen aan. Quintus kon enkel vanop de strafworplijn profiteren: 23-22. Een velddoelpunt zat er niet in voor de Nederlanders. Van der Goten viel 20 seconden in en kon scoren, maar Vollebregt bracht Quintus op gelijke hoogte: 24-24.

Met nog 17 seconden te spelen lukte Van Criekinge een knap doelpunt op tegenaanval. Dit werd uiteindelijk de winning goal, want de bezoekers konden niet meer scoren in de laatste aanval.

Een thriller van formaat, nipt in het voordeel van Initia. Kostbare punten, want Tongeren ging vlot winnen bij Sasja. Volgende week zal er anders gespeeld moeten worden, wilt Hasselt het Achilles Bocholt moeilijk maken in de Alverberg.

Hubo Initia Hasselt: Köhlen 2, Vossen 3, Kolak 3, Van Criekinge 2, Van der Goten 1, Bosca 4, Bertels 3, Buciuman 3, Sedano 4

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL