You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Nog geen regelmaat: Sporting verliest derby bij Initia met 25-24

Nog geen regelmaat: Sporting verliest derby bij Initia met 25-24

Het werd een ontgoocheling in Hasselt. Sporting gooide letterlijk de overwinning naar de sterren! De afwerking van Sporting was niet goed. In de eerste helft had de wedstrijd gespeeld moeten zijn! Als Sporting wat secuurder met de kansen had omgesprongen en vanachter verdedigd had zoals de week voordien. De concentratie was duidelijk niet zo groot als vorige week. En dan is het moeilijk om op te schuiven in het klassement. Het was echter de verdienste van Hasselt dat het in de wedstrijd bleef. Enerzijds door te knokken voor wat het waard was en anderzijds omdat Hasselt goalie Leckebush het goed deed. Want als de bal dan tussen de palen kwam was dat veelal boven bij de grijpgrage handen van Leckebush.
zo bleef het gelijk opgaan; van 5-3 (10m) naar 9-9 na 20m en met 12-13 (via een vlot scorende Cnyrim) aan de rust was niemand bij Sporting echt gelukkig met de gang van zaken.
Hasselt knokte in de tweede helft en Sporting bleef de kansen de nek omwringen. Bart Kohlen deed waar hij goed in was en mocht scoren dat het een lieve lust was, 18-16 na 40m. Via Tasevski en Schroeder konden we bijbenen maar Hasselt bleef de dans leiden: 21-20 na 50m. De laatste 10 minuten was spannend en dat maakte veel goed in deze eerder zwakke wedstrijd. Hasselt kwam via een knap doelpunt van Bertels en een strafworp van Kohlen op 25-24 maar Sporting slaagde er niet in de laatste minuut te scoren. Zo won Hasselt verdiend de derby met 25-24.
Volgende week zal er tegen Eynatten echt uit een ander vaatje getapt moeten worden want we spelen op verplaatsing voor de 1/4e finale voor de Beker van Belgie!
 
Hasselt: Leckebush, Kelchtermans, Buciuman, Sedano 1, Carlos Artuch, Kohlen 10/3, Kolak 2, Bertels 4, Meulders 4, Vancriekinge 1, Vossen 3, Degbey, Bosca.
NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot 2, Versleeuwen 4, Jerry 2, Tasevski 2, Schroeder 2, Cnyrim 4, Vandebeeck, Follon, Kittel, Barnyak, Schoenaker 3, Denert 5.
Sr’s: Cappa en Schreder

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL