You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

OCI-LIONS doet goede zaken thuis tegen Sporting Nelo

Na de Europese euforie van het afgelopen weekeinde aan de Bodensee, keerde OCI-LIONS woensdag terug in de hedendaagse realiteiet van de BENE-League. Er moeten punten gepakt worden in de BENE-League om de aansluiting met de top te behouden. Tegenstander Sporting Nelo heeft net als LIONS vier punten.

OCI-LIONS hanteerde vanaf de eerste minuut een dubbele mandekking op de Neerpeltse schutters Vernooy en Jerry. Nelo had hier niet meteen een antwoord op en leed veel balverlies in de eerste tien minuten van de wedstrijd. LIONS ging hier ontzettend scherp mee om en zette ieder Belgisch balverlies om in een doelpunt, 6-2 na tien minuten. De doelpunten kwamen in de beginfase vooral op naam van Lino Janssen en Ivo Steins. Na tien minuten kwam er aanvallend meer beweging bij de Belgen, en daarmee ook meer tegendoelpunten voor LIONS. 

Na twintig minuten was de ruime voorsprong geslonken naar 8-6, tijd voor Schmetz om Joao Ramos en Joris Baart te brengen. De scherpte van de eerste tien minuten keerde langzaam terug binnen het team. Ondanks dat er nog twee open kansen gemist werden, groeide de voorsprong toch weer naar vier doelpunten. Ivo Steins nam vier doelpunten voor zijn rekening in het eerste bedrijf, hoekspelers Janssen en Heijnen kregen drie keer een streepje achter hun naam. Ruststand 13-9. 

In de tweede helft begon OCI-LIONS met een 5-1 dekking met jongelingen Jeroen Roefs en Luca van Straaten. Aanvallend bleef de Sittardse formatie scherp, Ivo Steins benutte in de eerste vijf minuten twee strafworpen en Joris Baart bracht het verschil zelfs naar zeven, 16-9. Nelo herpakte zich hierna langzaam en kwam op karakter terug tot 17-13 na tien minuten. De sfeer op het veld werd grimmiger, maar Joris Baart trok zich hier weinig van aan en zorgde met twee doelpunten op rij weer voor een verschil van zes, 19-13. 

Bij het ingaan van het laatste kwartier leek het vuur bij Sporting Nelo pas te ontbranden. Binnen enkele minuten kwam de ploeg van Vlijm via tweemaal Versleeuwen, Kittel en Vansloot terug tot op twee doelpunten, 19-17. Even later was het diezelfde Versleeuwen die voor de vijfde Sporting-treffer op rij en de aansluiting zorgde. Met nog zes minuten op de klok deed LIONS dan eindelijk weer wat terug via aanvoerder Ivo Steins en een benutte break van Rob Schmeits, 21-19. In de laatste minuten van de wedstrijd stelden Joris Baart en Ivo Steins de overwinning voor LIONS dan toch nog veilig. Eindstand 24-20. Aan LIONS-zijde werd Joris Baart met zes doelpunten uitgeroepen tot Man of the Match, aan Belgische zijde werd dit uitblinker Daan Versleeuwen.

Doelpunten OCI-LIONS: Ivo Steins 8, Joris Baart 6, Lino Janssen en Serge Heijnen 3, Rob Schmeits 2, Luca van Straaten en Jasper Adams 1. 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL