You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

OCI-LIONS heeft de langste adem, Volendam taaie opponent

Voor OCI-LIONS is het iedere week afwachten hoe tegenstanders zich op het spel van de ploeg hebben ingesteld. Ook Volendam, slechts vier punten uit negen duels, bleek in de Sittardse Stadssporthal een taaie kluif voor de nummer twee: 28-27.

Met de beide jarige broertjes Steenwinckels als arbiters van dienst ontspon zich vanaf hun eerste fluitsignaal een bijzonder levendig duel. Niet altijd groots, maar wel met veel inzet in de beide defensies, mooie treffers, goed keeperswerk aan beide kanten en verrassende acties.

Qua score bleven beide ploegen in de eerste helft akelig dicht in elkaars buurt. Bij 4-2 moest Lino Janssen eraf met een rugblessure en zou niet meer terugkeren en vervangen worden door Luca van Straaten. De marge ging pas vier minuten voor de pauze, na over en weer verschrikkelijke missers en slordigheden, via 15-11 naar een 16-14 ruststand. Jasper Adams driemaal, Joris Baart en Rob Schmeits waren de schutters van dienst die antwoord kregen namens de gasten van Florent Bourget en tweemaal Robin Jansen.

Pieter Strauven maakte na de pauze plaats voor Roel Adams, een keuze die de Sittardse coach vooral in defensief opzicht moest maken. De wijdbroeken bleven qua score in de buurt, ook al wees het scorebord plots 18-15 aan. Dan maar met zeven veldspelers verder, moet coach Hans van Dijk gedacht hebben. “Maar wij weten inmiddels hoe we tegen die tactische zetten moeten reageren,” aldus Jauernik. Met een paar treffers in het verlaten doel kreeg Volendam de rekening gepresteerd.

Met Joao Ramos binnen de lijnen kwam er meer vuur en felheid in de Sittardse aanval. De gedreven Portugees sleurde richting de Volendamse defensie en nam zowat de hele ploeg op sleeptouw. Zijn gedrevenheid werkte aanstekelijk. Moest ook wel, want bij 22-23 (46’) kwamen de Noord-Hollanders brutaalweg  maar verdiend op voorsprong. Een gevolg van wat een wat minder defensieve periode aan Limburgse kant. Maar Ramos zou Ramos niet zijn....

Luuk Hoiting keerde na een korte periode op de bank (blessure) weer terug ‘in de kist’ en was goed voor een paar belangrijke stops. Met een mooie beweging zette Ramos het thuisplubliek op de banken: een wonderschone treffer zorgde voor wat lucht: 25-24 (51’). Met Ramos en Jasper Adams vervolgens als schutters van dienst werd de laatste weerstand van Volendam de nek omgedraaid: 28-25. Of toch niet?

Nee, want de rode kaart voor Ivo Steins – actie op Robin Jansen zijn werparm – bracht LIONS nog even van slag. Tim Claessens zorgde voor 28-26, Baart strandde op Schellekens. Jordi Baijens tekende voor zijn zesde (28-27), Neuteboom kreeg een loopfout tegen, LIONS begon aan de laatste aanval na een time out. Tijdspel, oordeelden de Waalse arbiters. Vliegenslug de bal naar voren op de rappe Sander Visser. Met alles wat Luca van Straaten in zijn pezig lijf heeft, onderschepte hij de bal met een snoeksprong, landde met de bal klemvast maar keihard op de grond. Doel bereikt, wedstrijd afgelopen, twee punten toegevoegd.

Doelpunten OCI-LIONS: Joris Baart 5, Pieter Strauven 3, Ivo Steins 5, Jasper Adams 5, Rob Schmeits 3, Luca van Straaten 2, Ramos 5.


 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL