You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

OCI-LIONS heeft geen kind aan Handbal Houten

OCI-LIONS heeft geen kind aan Handbal Houten

OCI-LIONS had zaterdagavond weinig moeite met promovendus Handbal Houten. De ploeg van Rick Louw stond voorafgaand aan de wedstrijd op een verdienstelijke zevende plek in de BENE-League. Grootmachten Volendam en Aalsmeer werden allebei al verslagen. In Sittard had Houten echter weinig in de melk te brokkelen. Na een 18-12 ruststand won koploper OCI-LIONS uiteindelijk met 36-22. 

Handbal Houten liep al vanaf de allereerste minuut achter de feiten aan. Snelle goals van Lino Janssen en een poeier van Joris Baart zorgden al na vier minuten voor een 3-0 voorsprong. In de eerste twintig minuten konden alleen Sonni de Jonge en de Cubaan Robles meekomen met het niveau van de koploper. Zij zorgden ervoor dat de schade beperkt bleef, 12-9. Kort voor rust zette LIONS nog even aan, topscorer Ramos nam in de slotfase vier doelpunten voor zijn rekening. Martijn Kleijkers, in de ploeg gekomen voor zijn grote neef Ivo Steins, bepaalde de ruststand op 18-12. 

Na rust bleef LIONS gas geven, maar een sterk spelende Sonni de Jonge zorgde dat Houten enigszins bij kon
blijven, 24-17 na tien minuten. Een van de mooiste doelpunten van de wedstrijd kwam op naam van Rob Schmeits. Na een mooi uitgespeelde aanval verschalkte hij doelman Rens van Kregten met een leep balletje over het hoofd. Doelman Mike Kusters kende een prima invalbeurt, waardoor Houten steeds moeilijker tot scoren kwam.

Na een kwartier stond er een verschil van tien doelpunten op het scorebord, ook de doelpunten van Sonni de Jonge droogden langzaam op. De Arnhemmer kreeg wel nog de handen van het LIONS-publiek op elkaar met een onmogelijke draaibal vanaf de achterlijn. Hij kon met zijn negen doelpunten Houten echter niet redden van de ondergang. Eindstand 36-22. 

Topscorer werd Joao Ramos met tien doelpunten. Pieter Strauven werd uitgeroepen tot Man of the Match, hij scoorde zelf vijfmaal. 

Doelpunten OCI-LIONS: Joao Ramos 10, Jasper Adams en Pieter Strauven 5, Joris Baart 4, Rob Schmeits 3, Serge Heijen, Lino Janssen, Ivo Steins en Martijn Kleijkers 2, Luca van Straaten 1. 

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL