You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

OCI-LIONS kan tegen Tongeren de rug nog niet rechten

OCI-LIONS kan tegen Tongeren de rug nog niet rechten

 

Na het verlies van vorige week in Visé kon OCI-LIONS vandaag de rug nog niet rechten. Thuis werd wederom met het kleinst mogelijke verschil verloren, 21-22, van een sterk vernieuwd Handbal Tongeren. Het is misschien te vroeg om van een vormcrisis te spreken, maar de ploeg van Mark Schmetz verkeert zeer zeker in zwaar weer. 
 
Het eerste kwart van de wedstrijd liet een gelijkopgaande strijd zien, waarin weinig doelpunten vielen. Tongeren was met name vanaf de rechterhoek in de persoon van Nicolas Danse bijzonder effectief, vier doelpunten in twintig minuten. Bij LIONS scoorde Pieter Strauven zijn eerste competititiedoelpunt tegen zijn oude club. De laatste tien minuten van de eerste helft grossierde LIONS met name in het missen van kansen, waaronder drie strafworpen. Tongeren bleef daarentegen wel scoren en daardoor werd er gerust bij een 9-12 stand.
 
Begin tweede helft leek LIONS op te leven, binnen zeven minuten was de stand gelijk getrokken tot 13-13. Op voorsprong zou de ploeg echter nooit komen, daarvoor werden aanvallend te veel kansen verspeeld en ballen verloren. Tongeren behield steeds een kleine voorsprong. Met nog acht minuten op de klok zorgde een pegel van Joris Baart toch weer voor een gelijke stand, maar wederom werd er verzuimd voor het eerst op voorsprong te komen. Ook een laatste time-out van Mark Schmetz mocht niet meer baten, in de laatste 30 seconden scoorde nieuwkomer Sierekidis de winnende treffer voor Handbal Tongeren. 
 
Komende donderdag krijgt OCI-LIONS de uitgelezen kans op eerherstel in de derby tegen BEVO HC. Er zal dan in ieder geval aanvallend uit een ander vaatje getapt moeten worden.
 
Doelpunten OCI-LIONS: Joris Baart en Ivo Steins 4, Lino Janssen en Ivar Stavast 3, Joao Ramos 2, Pieter Strauven, Jasper Adams, Bram Versteegden en Serge Heijnen 1. 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL