You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

OCI-LIONS omzeilt moeilijke klip bij Sporting Pelt

De laatste speeldag in de eerste helft van de competitie in de BENE-League bracht OCI-LIONS richting Sporting Pelt. De ploeg van coach Martin Vlijm verzamelt punten als een soort jojo: twee keer winnen, twee keer verliezen. Na goede beurten tegen Tongeren en Volendam was OCI-LIONS op zijn hoede.

Amper zeven minuten stonden op de klok, het scorebord wees 2-0 aan. Meteen ging het slot op de deur met doelman Luuk Hoiting als bewaker van het Sittardse huis. De thuisploeg kon tien minuten lang geen potten meer breken. Ook LIONS zocht nog wat wanhopig naar gaten in de stoere Belgische defensie maar mocht pas in minuut negen twee keer kort achter elkaar juichen via Lino Janssen en Rob Schmeits: 2-2. Toen was er geen houden meer aan en kon de ploeg van coach Christoph Jauernik het geliefkoosde snelle spelletje gaan spelen: 2-7. De Sittardse ploeg speelde grotendeels met hetzelfde basiszevental en had kort voor de veldwisseling nog altijd een ruime marge: 8-13. Tommie Falke zorgde met drie opeenvolgende treffers voor een optisch wat betere ruststand voor de Belgen: 11-13.

Pieter Strauven kwam ‘op het plein’ voor Joao Ramos. De Limburg LIONS doelpunten vielen vooral uit snelle counters nadat defensief het sterke collectief van de gasten opnieuw zijn meerwaarde bewees. Pelt weigerde zich over te geven, vocht voor wat het waard was maar kon niet voorkomen dat de nummer twee na tien minuten soeverein de dans leidde: 15-21.

Vanaf de kant vuurde Christoph Jauernik vol passie zijn manschappen aan. Het septet begreep zijn bedoelingen, verslapte nauwelijks en maakte opnieuw een gedreven indruk. Strauven tekende op het kwartier voor 18-23, Falke, tweemaal Jasper Adams, twee keer Bart Köhlen vanaf de streep en een keer Ivo Steins tekenden binnen vijf minuten voor 21-26.  

Even dreigden de arbiters het spoor bijster te raken maar wonderwel bleven de spelers op het veld datgene doen waar ze goed in zijn: handballen.

Vier minuten voor tijd werd de druk op de Sittardenaren nog even penibel (25-27) maar Baart herstelde met een aardige schijnbeweging en dito doelpunt de marge weer naar drie.

Op minder dan drie minuten was plots alles mogelijk: 27-28 door de enige treffer van Ephrahim Jerry. Jauernik vluchtte in een time out, sprak zijn manschappen nog eenmaal toe. Robin Schoenaker liep tegen een vreemde tijdstraf op, Serge Heijnen benutte vervolgens de meer-ruimte op de rechter hoek voor 27-29. Toen vervolgens Tasevski met een onbegrijpelijke aanvallende fout werd bestraft, was het voor Jasper Adams – zes treffers – een makkie om de 27-30 achter Van Leeuwen te drukken. De laatste treffer via een pingel was aan Bart Köhlen gegund: 28-30.

Opstelling OCI-LIONS: Mike Kusters, Luuk Hoiting; Joris Baart 6, Koen van Dijk, Jasper Adams 6, Mats Pastoor, Ivo Steins 5, Roel Adams, Lino Janssen 4, Bram Versteegden, Rob Schmeits 3, Pieter Strauven 3, Joao Ramos 2, Bram Kleijkers, Serge Heijnen 1.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL