You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

OCI-LIONS PAKT UIT TEGEN LANDSKAMPIOEN AALSMEER

Het belooft een hele spannende BENE-League avond te worden, na 3 speelrondes had alleen Hurry Up uit Zwartemeer de maximale score behaald, Aalsmeer had 2 punten uit 3 wedstrijden en kon bij winst gelijk komen met OCI-LIONS.

Aalsmeer opende de score door Samir Benghanem, die in totaal 7 keer het net wist te vinden. De wedstrijd liep in eerste instantie gelijk op, vanaf de stand 12-12 begon OCI-LIONS uit te lopen. Deze voorsprong gaven de mannen niet meer uit handen, ruststand 19-16.

In de tweede helft ging het in de dekking steeds beter lopen en OCI-LIONS bleef scoren en gestaag werd de voorsprong nog verder uitgebouwd.

Straffen:
Zowel LIONS als Aalsmeer liepen regelmatig tegen tijdstraffen aan. Ivo Steins alsmede zijn opponent Samir Benghanem stonden op scherp en hadden al 2 maal 2 minuten te pakken. Ook werd er een directe rode kaart gegeven aan Jimmy Castien die Pieter Strauven aan het hoofd raakte.

Opvallend was dat er aan de zijde van OCI-LIONS geen enkele strafworp is gegeven in tegenstelling tot Aalsmeer die er 4 kregen toegewezen.

Met nog 6 minuten speeltijd bij een stand van 33-26, won OCI-LIONS uiteindelijk met 36-29.
Pieter Strauven scoorde het 30ste doelpunt, waardoor hij zijn medespelers weer mag trakteren.

Trainer Christoph Jauernik was blij dat de eerste thuiswinst behaald is, zeker na de nederlaag tegen Bocholt.
“We zijn uiteindelijk goed gestart met 2 uitzeges en 1 thuiszege waarbij we nu 6 punten hebben.
De eerste helft zochten wij verdedigend nog naar een oplossing en was het in de dekking nog moeilijk maar in de 2de helft werden de afspraken goed nagekomen waardoor wij beter in de wedstrijd kwamen.

Ons eigen spel is belangrijk en we hebben weer gebruik kunnen maken van snel spel. Door snelle tegenaanvallen werd Aalsmeer af en toe overlopen.

Natuurlijk kijken we ook naar de tegenstander hoe zij spelen en waar wij ze kunnen afstoppen en zo worden er natuurlijk taktisch aanpassingen aan het spel gedaan. 

De volgende uitwedstrijd tegen Tongeren wordt nog een moeilijke, ze hebben een goede ploeg. Er zijn vele goede spelers terug gekomen vanuit Frankrijk, Duitsland en Denemarken.

Om een voorspelling te doen verwacht ik veel van Visé en Bocholt”.

Man of the Match bij OCI-LIONS werd Joris Baart en bij Aalsmeer was Tim Bottinga de uitblinker en ontving het Choco Telegram van Tasty Presents.

OCI-LIONS: Luuk Hoiting, Rob Schmeits 5, Luca van Straten, Serge Heijnen, Lino Janssen 3, Ivo Steins 4, Joris Baart 8, Roel Adams 1, Pieter Strauven 4, Jasper Adams 4, Joao Ramos 6, Ids Eusen 1, Martijn Kleikers.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL