You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Ook Tongeren kan niet winnen in Bocholt.

Ook Tongeren kan niet winnen in Bocholt.

De eerste thuiswedstrijd van 2020 werd ook winnend afgesloten. Achilles Bocholt is nooit in de problemen geweest tegen dit handbal Tongeren. Aan de rust stond er maar één doelpunt verschil op het scorebord maar uiteindelijk werd er toch vlot gewonnen met 6 doelpunten verschil.

Het eerste doelpunt van de avond was voor Quinten. Een eerste redding van Clem zorgde ervoor dat Evert de score kon verdubblen. Florian Glesner en Bolaers konden tegenscoren, maar bij ons waren Damian, Wout en Evert ook goed bij shot. De eerste strafworp van Tongeren ging nog tegen de deklat waardoor Wout ons op een comfortabele voorsprong van 4 doelpunten kon brengen (6 – 2).  Tongeren was echter nog niet uitgeteld en kwam terug door doelpunten van D’Hanis, Bolaers en Qerimi (vanaf de strafworplijn). Een redding van Clem zorgde er echter weer voor dat Bocholt via Wout  en Evert weer kon uitlopen (9- 6). Tijd voor Tomanovic om een time out te nemen. Het was echter Brecht die na een assist van Evert meteen wist te scoren.  Florian Glesner en D’Hanis gaven echter niet op en zorgde ervoor dat Bocholt niet verder kon uitlopen (10-8).  Quinten, Damian en Joren (tegenaanval) zorgde terug voor een ruime voorsprong: 13 – 8. 2 doelpunten van Gevers en één van Pepels zorgde opnieuw voor de aansluiting. Tijd voor Bart om zijn troepen bij te sturen met nog 4 minuten te spelen in de eerste helft. D’Hanis profiteerde echter op tegenaanval en Pepels hing de bordjes terug gelijk: 13 – 13. Dankzij  2 doelpunten van Wout, ging Bocholt rusten met één doelpunt in haar voordeel: 15 – 14.

Het was opnieuw Quinten die tekende voor het eerste doelpunt. Evert en Brecht waren niet trefzeker op tegenaanval. Na een redding van Clem bracht Wout de voorsprong op 4 doelpunten: 18 – 14. Na 36  minuten wedstrijd vond Tomanovic het tijd om zijn troepen bij te sturen, Wout had er immers voor gezorgd dat we 6 doelpunten voorsprong hadden ( 21 – 15). Vervolgens kon Qerimi 2x op rij scoren (strafworp en tegenaanval). Roel en Damian bleven echter ook scoren waardoor de voorsprong behouden bleef. Na 47 min wedstrijd kon Damian de bal onderscheppen en zelf de tegenaanval afronden. Met een verschil van 7 doelpunten was de wedstrijd toen al gelopen. Bocholt speelde gecontroleerd de wedstrijd uit met onder meer nog doelpunten van Quinten, Brecht, Roel en Wout. Eindstand na 60 minuten wedstrijd: 33 – 27!

Bocholt deed wat het moest doen, thuis winnen voor het talrijke publiek.  Kembit Lions won zoals verwacht van de rode lantaarn Atomix. Herpertz Bevo schakelde ook Hurry Up uit door thuis te winnen. De strijd om het vierde ticket voor de Final Four wordt echt wel spannend door het verlies van Visé in Pelt. Sporting Pelt nadert zo tot op één punt van Visé.  Spanning verzekert in de laatste 4 wedstrijden! Volgende week maakt Achilles Bocholt de verre verplaatsing naar Hurry Up. Supporters op post!

  5’: 3-1                       35’: 18-14

10’: 6-3                       40’: 22-17

15’: 7-6                       45’: 25-19

20’: 11-8                     50’: 28-21

25’: 13-11                   55’: 31-23

30’: 15-14                   60’: 33-27

Achilles Bocholt: Alberts, Leroy, Gijbels, Wertelaers (4), Lamers M., Winters W. (9), Kooijman (3), Cremers, Koninkx (1/1), Spooren (2), Valkenborgh (2), Lamers J. (1),  Driesen, Roelants, Kedziora (5/3) en Colman (6)

Handbal Tongeren: De Knegt, Gillé (3), Devisch (1), Glorieux (1), Stanojlovic, Pepels (3), Rodado, Danse, Van Hove, Glesner F. (6), Gevers (2), Janssen, D’Hanis (4), Bolaers (2), Qerimi (5/4)

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL