You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting NeLo moet het (eerder zuur) afleggen tegen Volendam 27-25

Sporting NeLo moet het (eerder zuur) afleggen tegen Volendam 27-25

Veel verschil was er niet tussen beide ploegen in de rangschikking; en dat was ook zo op het veld! Het grote verschil zat m in de bestraffingen : 8 penalty’s tegen en geen enkele gekregen?? Dat snappen we niet zo goed! Vlijm mocht niets zeggen want dat werd met 2-minuten bestraft. Alsof Portengen het braafste kindje van de klas was?! De tafelman vond de stijl van coachen van Vlijm zelfs rood (dus weer 2-m) waard. Gevolg: veel verschil in de numerieke bezetting op het veld. Het Sporting gevolg was ziedend over de leiding. Schoenaker en Jerry begonnen goed voor Sporting en hielden NeLo in het kielzog van Volendam (8-7 na 15m). De immer gemakkelijk scorende Hinskens en Van Schie waren moeilijk af te stoppen maar de ingevallen Vandebeeck scoorde aan de lopende band voor NeLo en hielp zijn team uitstekend. Louis kwam met grinta het veld op en zo hoort het! Het was echter Volendam dat on the buzzer de 15-13 ruststand kon vastleggen.
In de tweede helft kreeg Schoenaker al snel zijn 3e 2-minuten (dus rood) waardoor de spoeling heel dun werd. Zonder de schutters Vernooy, Versleeuwen en Schoenaker lag de druk teveel bij Ephrahim Jerry. Hij had het, net als onze andere schutters, in de 2e helft moeilijk om zich door te zetten. De stand werd, mede door alle tumult en ondertal, 22-15 na 45 minuten! Dat zou Ephrahim in het laatste kwartier echter weer recht trekken! Hij scoorde terug aan de lopende band en samen met de hard werkende defensie, een uitstekende Van Leeuwen en het 7 tegen 6 spelletje kon Sporting zich toch terug in het kielzog van Volendam hijsen. Van Sloot profiteerde van de ruimte op cirkel; zo werd het 24-20, 26-23 om uiteindelijk te stranden op 27-25. Het Sporting gezelschap keerde onvoldaan terug naar Neerpelt! Volgende week spelen we de topper tegen Visé en dan is het thuis weer van moéten. Allemaal welkom!
 
Volendam: Claessens 1, Curic, Visser 1, Baijens 3, Kok, Van Schie 3, Geus 2, Schellekens 1, Bourget 3, Beemsterboer 1, Van Gils, Roos 1, Jansen 3, Mrsulja 3, Hinskens 5.
Sporting NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot 3, Jerry 8, Tasevski, Schroeder, Cnyrim, Vandebeeck 5, Follon, Kittel 2, Barnyak, Schoenaker 2, Denert 5.
SR’s Gilles en Beulacker.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL