You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting NeLo redt het niet op het veld van Aalsmeer 31-27

Sporting NeLo redt het niet op het veld van Aalsmeer 31-27

okay, het is geen schande om te verliezen op het veld van Nederlands kampioen Aalsmeer maar toch gingen we niet met het beste gevoel naar huis. Dat hoeft op zich niet slecht te zijn want dat betekent dat er meer in gezeten heeft. En zo was het ook. De start van Sporting was niet goed! De beginfase was voor een complexloos Aalsmeer dat via 3-0, 4-1 en 6-2 en 7-4 (10m) resoluut de leiding nam via Vandam, Boomhouwer en Benghanem. Ondertussen had coach Vlijm al voor de 5e minuut zijn eerste time-out genomen wegens teveel technische fouten en teveel null-shots. Doelman Polfliet speelde vorig jaar met nr 43 en dit jaar met 44 dus u kan zijn leeftijd al raden maar toen Polli in doel kwam na 10 minuten presteerde hij uitstekend. Sporting kwam beter in de wedstrijd. Vernooy vond zijn schot terug en ook de ingevallen Schroeder had buskruit in de armen. Sporting was helemaal terug en met 17-16 aan rust was weer alles mogelijk. Aalsmeer scoorde meteen de opener maar Sporting knokte terug. Na een mooie aanval werd de vrijstaande Denert gevonden en die schoot Sporting na 40 minuten op voorsprong: 21-22! In plaats van rustig te handballen werd het echter heel hectisch en Aalsmeer kwam weer langszij. Sporting werd niet echt geholpen door de vele uitsluitingen (5 voor Nelo en 3 voor Aalsmeer) en strafworpen (6 voor Aalsmeer en 2 voor Sporting). We kwamen zelfs in dubbel ondertal te staan en Aalsmeer liep daardoor meteen weg naar 26-23. Ouderland en Trainavicius hielden de voorsprong van Aalsmeer in stand en zo smeerde het Sporting de eerste nederlaag aan met 31-27.
Een nederlaag met perspectief heet zoiets! We zagen uitstekende dingen, we zagen op sommige momenten een goede dekking met Schoenaker die zich goed in dekking ingespeeld had. Maar er waren ook werkpunten. Mentaal slaagden we er niet in om de oorlog te winnen op het moment dat we op voorsprong kwamen. Er was nog onvoldoende duelkracht op sommige posities en de afwerking kon zeker ook beter.
Volgende week mag het Dommelhof heel hard achter ons team gaan staan om de derby tegen Initia Hasselt tot een goed eind te brengen!

Aalsmeer: Birjovanu, Verbeij, Dekker 3, Castien 1, Boomhouwer 2, van Dam 7/1, van Offeren 1, Benghanem 2, Jansen 3, Trainavicius 5/2, Ouderland 3, Bottinga 4, Blaauw, van Wijk
Nelo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot 3, Jerry 3, Tasevski 1, Vernooy 9, Schroeder 4, Cnyrim, Vandebeeck 1, Follon, Kittel 2, Barnyak, Schoenaker, Lukkesen, Denert 4/2.
SR's: Egbers en Wolbertus

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL