You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting NeLo stuurt Sasja met 34-17 terug naar Antwerpen

Sporting NeLo stuurt Sasja met 34-17 terug naar Antwerpen

De wedstrijd had in de eerste helft al beslist moeten zijn, maar Sporting deed het deksel niet op het potje door verschrikkelijk veel missers te noteren in die helft, hoewel Schonkeren ook goed stond te keepen. Vernooy had er zin in en knalde hoog boven de Antwerpse verdediging er al snel 4 binnen ! Bezoeker en ex-Sporting speler Jochen Stulens kreeg na 3 minuten al de rode kaart omdat hij bij het nemen van een penalty de bal vol op het gelaat van Thijs Van Leeuwen gooide. Met opzet zo concludeerden de scheidsrechters en game over voor Stulens. Ook Daan Versleeuwen had er al eentje in liggen toen hij greep naar de hamstring, hoogstwaarschijnlijk een spierscheur(tje). Weer pech voor Daan, maar gelukkig niet zo erg. David Denert nam het scoren over en van 5-3 na 10' ging het in een ruk naar 9-3 na 20'. De hardwerkende Schoenaker hield de verdediging goed dicht en ook Thijs Van Leeuwen deed zijn duit in het zakje. Op cirkel verving Barnyak Niels Vansloot en ook Adam werkte hard in dekking maar had wat pech in aanval waar hij dikwijls gehinderd werd zonder strafworp te krijgen. Maar door de vele missers kon het niet anders dat Sasja dichterbij kon sluipen. Via Salmi die als spelverdeler speelde ipv de gekwetste Kevin Jacobs milderde en Sasja kwam terug tot 9-8. Sporting kon via Schröder en Jerry de ruststand bepalen op 11-8.
De tweede helft begon opnieuw met een blessure. Marco Vernooy viel uit met een knieblessure en zou niet meer terug komen. Sporting had echter een veel grotere bank dan Sasja en stilaan was het vat af bij de Antwerpenaren. Sporting werkte nu wel beter af en de snelle Denert hielp zo Sporting aan 18-12 na 40'. Sporting rook bloed en duwde de voet nog wat dieper op het gaspedaal. Tasevski, Denert, Barnyak en ook Schoenaker lieten mooie dingen zien. Vooral de bommen van Schoenaker beloofden veel goeds. Voor het eerst kon hij de Neerpelter aanhang laten zien wat hij in huis heeft. Niet alleen in dekking maar ook aanvallend was hij een prima vervanger voor Vernooy. Zo ging het keihard naar 25-14 en uiteindelijk 34-17. Een dubbele score en de tweede helft was dus met 23-9 voor Sporting NeLo. Sasja was helemaal leeg en plat gespeeld door Sporting dat door de andere uitslagen wel wat opschuift in de rangschikking. Een weekje rust zal goed doen, maar is wellicht tekort voor de geblesseerden om al terug te keren. Denert en Van Leeuwen werden beiden uitgeroepen tot man-of-the-match.
 
Sporting NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Jerry 3, Tasevski 4, Vernooy 4, Schroeder 3, Cnyrim 2, Vandebeeck 1, Follon, Kittel, Barnyak 3, Schoenaker 3, Denert 10/3.
 
Sasja: Gijs 2, Kostic 1, Luypaert, Vandewoestyne, Jacobs, Stulens, Govaerts, Van Ransbeeck, Salmi 6, Glinkowski 3, Mathijs 2, Schonkeren.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL