You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Sporting NeLo verliest van Lions met voorhistorische uitslag: 15-25

Dat is al geleden van de vorige eeuw dat er slechts 40 doelpunten vielen in een handbalmatch. De verdediging van beide teams was uitstekend. Na 7 minuten 1-1, en 9-9 aan de rust. Sporting speelde met Schoenaker en Vernooy in het centrum van een vlakkere 6-0 dekking en Lions deed het met een offensieve 3-2-1 dekking om de schutters van Sporting vroeg op te vangen. Sporting mistte overigens met Ephrahim Jerry (ex-Lions) haar aanvalsleider door een spierscheur. Cirkelspeler Vansloot was er door nierproblemen ook niet bij maar kan volgende week weer aanpikken. Ook Vernooy kon nog maar alleen in dekking ingezet worden.
Bij zulke uitslagen moeten de keepers ook hun duit in het zakje gedaan hebben en niets was minder waar. De 2 doelmannen leverden een prima prestatie af! Ook de scheidsen speelden een opvallende rol. Ze floten correct, aan 2 kanten hetzelfde, maar ze namen de strikte lijnen van het afgelopen WK mee. Iets waar onze jongens in de BeNeleague nog geen kennis mee gemaakt hadden. Gevolg: het regende tijdstraffen in de eerste helft. Daardoor werd het voor de coaches constant puzzelen.
Na de 9-9 aan de rust, scoorde Sporting het eerste doelpunt in de tweede helft en nam het de leiding. Vanaf dan werd het echter volledig monddood gemaakt door de sublieme defensie van de Lions met puntverdediger Luca van Straaten in een hoofdrol. Zowat elke verdediger van Lions won het 1 tegen 1 duel van onze jongens en van Straaten dichtte dan ook nog eens elk gat dat er misschien toch nog viel. Omdat Sporting zo bijna 20 minuten niet meer scoorde liepen de Lions rustig weg, zonder echt onder druk te komen. Via 12-16 (40 min) en 12-21 (50 min) was de wedstrijd al lang gespeeld! En hoe hard Tasevski en Schroeder ook hun best deden, het was echt hard werken om af en toe een gaatje te vinden. Gevolg: een voorhistorische 15-25 op het bord na 60 minuten. Sporting scoorde slechts 6 doelpunten in de 2e helft en daarmee kan je het laken natuurlijk niet naar je toe trekken. Dat moet de allereerste keer zijn in meerdere jaren dat we aanvallend geen paroli konden bieden. De defensie wordt echter elke week beter en dat geeft moed om de belangrijke volgende weken aan te vatten met wedstrijden tegen Sasja en Volendam waargepunt moet worden!
 
Sporting NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Tasevski 1, Versleeuwen 1, Vernooy, Schroeder 4, Cnyrim, Vandebeeck 1, Follon 1/1, Kittel, Barnyak 1, Schoenaker 1, Lukkesen, Denert 5/2.
Lions: Schmeits 2, van Straaten 2, Feldmann, Schenk, Hoiting, Heijnen 2, Jansen, Roefs, Steins 4/1, Baart 2, Adams R, Adams J 4, Stavast 7/1, Strauven 1, Ramos 1, Versteegden.
SR’s: Hommen en Remmerswaal

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL