You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Sporting NeLo wint doelpuntrijke derby met 39-37

Het was weer feest in Neerpelt. Hasselt kloppen doet altijd plezier! Bovendien heeft de neutrale toeschouwer een attractieve en spannende wedstrijd gezien met maar liefst 76 doelpunten.

De trainers rukten (spreekwoordelijk) hun haar uit het hoofd omwille van zoveel tegendoelpunten ! Sporting begon het beste en gretig aan de wedstrijd: Jerry en Denert hielpen hun team aan een 6-3 (10') en 14-11 (20') voorsprong. Nelo moest dan verder zonder Schoenaker die gekwetst aan de enkel moest afhaken. Köhlen en Kolak hielden Hasselt in de race en met 21-18 aan de rust had vooral Sporting NeLo zichzelf geen plezier gedaan. De doelmannen aan beide zijden beleefden niet hun beste dag. Alle 4 de doelmannen hadden reeds hun borst nat mogen maken, maar er zat geen uitblinker bij.

In de tweede helft hees Köhlen de bordjes weer op gelijke hoogte: 27-27 na 40 minuten. Het was scoren en laten scoren! Denert en Jerry scoorden aan de lopende band voor NeLo (32-32 na 50') maar konden niet verhinderen dat Hasselt de leiding overnam en zelfs 2 doelpunten uitliep in die slotfase. De ingevallen Tasevski bracht echter soelaas. Hij glipte door het kleinste gaatje en scoorde of haalde een strafworp eruit. Zeker toen Polfliet een beslissende bal stopte, en in de omschakeling Tasevski kon lanceren, ontplofte Dommelhof en stond Sporting op een 38-37 na 59 minuten. Een strafworpfout op diezelfde Tasevski deed Vernooy de trekker overhalen en de 39-37 veilig te stellen. Opluchting en 2 belangrijke punten! Volgende week in Bocholt zal er verdedigend uit een ander vaatje getapt moeten worden.

NeLo: Van Sloot 3, Jerry 11, Tasevski 4, Van Leeuwen, Polfliet, Schroeder, Cnyrim 1, Vandebeeck 2, Follon, Kittel 2, Schoenaker, Lukkesen, Denert 12/4, Vernooy 4/1.

Hasselt: Kelchtermans 1, Buciuman 3, Sedano, Artuch, Leckebush, Vandergoten 2, Kohlen 11/5, Kolak 5, Bertels 2, Meulders 1, Van Criekinge 5, Vossen 3, Bosca 4.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL