You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting Pelt kreeg niet de haver die het verdiende: 24-25 verlies

Sporting Pelt kreeg niet de haver die het verdiende: 24-25 verlies

Een punt weg gegooid tegen een zwakke landskampioen! Sporting Pelt speelde zonder haar sterkhouder in verdediging, Robin Schoenaker, en zonder Vlatko Tasevski (knie) – om nog maar te zwijgen van Daan Versleeuwen. Dat betekende dat de opbouwrij en verdediging serieus verzwakt was. Toch was Sporting minstens de evenknie van een compleet Bocholt. Het zou heel de match gelijk opgaand blijven. 5-5 na 10m en zelfs 10-8 na 20 minuten. Een heel sterk keepende Thijs Van Leeuwen en de 2 beste hoeken van de BeNeleague lieten zien waarom ze bij Pelt speelden! Bart Kohlen en Tommie Falke liepen de ziel uit het lijf en scoorden voor hun team belangrijke doelpunten. Bocholt kon via een goed ingevallen ‘thuisspeler’ Valkenborgh de stand in evenwicht trekken: 14-14 aan de rust. Met de beperkte selectie van Pelt was het al een flinke klus om nog steeds in de wedstrijd te zitten halfweg. In de tweede helft bleef het gelijkopgaand (18-18 na 40m) maar nu was het Bocholt dat meestal de leiding nam. Doelman Thijs Vanleeuwen sputterde echter flink tegen en de ingevallen Van Sloot stelde na 48 minuten toch weer gelijk 21-21. De talrijk opgekomen supporters mochten zich opmaken voor een spannend slot! Tommie Falke bleef geweldig spelen (hoe kan het nu dat hij niet opgeroepen werd voor Oranje??) en zo werd het 24-24 met nog een kleine 2 minuten op de klok. Ruben Roelants scoorde zijn enige van de wedstrijd die paal – paal binnen ging en Bocholt dus op voorsprong 24-25. Waarom we toen door de scheidsrechters 4 aanvallen na elkaar afgefloten werden mag Joost weten maar zo konden we niet meer gelijk maken en ging Bocholt als een dief in de nacht met de overwinning lopen! 24-25 was niet de juiste uitslag maar die stond wel op het bord. Sporting liet echter mooie dingen zien en dat is hoopvol voor de komende periode, te beginnen volgende week in Houten!
 
Sporting Pelt: Vansloot 2, Silva 2, Falke 8, Vandebeeck D, Jerry 2, Valeeuwen, Deekens, Denert, Vernooy 3, Kohlen 5/1, Vandebeeck L 1, Lukkesen, Schoenaker P 1, Spooren, Vanvlierden.
Bocholt: Alberts, Leroy, Gijbels, Wertelaers 3, Kooiman 1, Creemers 2, Koninkx, Spooren 4, Valkenborgh 3, Lamers, Driesen, Roelants 1, Kedziora 7/4, Colman 2, Meijer.
SR: Cappa, Schreder
 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL