You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting Pelt neemt de maat van Atomix: 26-38

Sporting Pelt neemt de maat van Atomix: 26-38

Sporting Pelt speelde gisteren geen goed eerste kwartier en stond veelal 2 doelpunten in het krijt (6-4 na 10m). Wouter Schroven en aanvankelijk Toon De Vis hielden Atomix op voorsprong. Bij Sporting speelde Ricardo Silva een dijk van een match. Hij scoorde en liet scoren. De kleine Portugees hielp zijn ploeg zo langszij (11-12 na 20m). Hij profiteerde optimaal van de bijna individuele dekking die Jerry te beurt viel. Hij kon zo ook collega spelverdeler Tasevski een plezier doen door de knie van Vlatko rust te geven omdat hij niet moest invallen. Het was echter de omstelling in verdediging van 6-0 naar 5-1 dat Atomix de adem afsneed en ook doelman Van Leeuwen kon zo groeien in de wedstrijd. Falke (opnieuw weergaloos) en 3x Jerry hielpen Sporting aan een 14-18 voorsprong aan de rust.
In de tweede helft klampte Atomix nog even aan (20-24 na 40m) via pivot Beckers maar Kohlen, Peter Schoenaker en steeds Falke sneden Atomix de adem af. Ondertussen deed de stevige dekking van Sporting (met Vernooy en R Schoenkaer in het centrum en Jerry ervoor) wat het moest doen. Topschutter Toon De Vis wist er geen raad mee en kon ook niet meer in stelling gebracht worden. Ondertussen bleek Silva enkel door een rode kaart (Delfosse) af te stoppen maar de kwieke Portugees streed gewoon verder en werkte zijn puike wedstrijd mooi af! Zo liep Sporting uit naar 23-33 (50m). In de slotfase mocht de 18-jarige Spooren zijn eerste in de BNL scoren en gaf nog en mooie assist op Schoenaker, kreeg ook de 17-jarige Door Vandebeeck zijn minuten en keepte de ook al 17-jarige Nick Deekens een wel heel erg verdienstelijk wedstrijdeinde. Open kansen en strafworp werden door Nick uit het doel geranseld en hij zette zo zijn droom verder. Een geruststelling voor Youri Denert die zo zijn blessure rustig kan uitzitten. Hopelijk pikt Youri volgende week weer aan want dan spelen we DE derby van het Noorden tegen Bocholt. Die zullen na de nederlaag van gisteren wel erg geprikkeld aan de start komen. Dat zal zo ook bij Sporting het geval zijn Glimlach. Sporting won zo overtuigend van Atomix met 26-38.
 
Atomix: Hendrikx, De Vis 4, Vandeghinste, W Schroven 6, Beckers 5, Van Haesendonck, Delpire, Pocz-Nagy 2, Hellemans, Claes 1, Bisschop 1, Bliuvas 3/2, Cucus, Delfosse, Wauters 4. 3x 2m + 1x R.
Sporting Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Van Sloot, Silva 5, Falke 9, D Vandebeeck, L Vandebeeck 2, Jerry 8, Tasevski, Vernooy 3, Kohlen 6/2, R Schoenaker, P Schoenaker 4, Lukkesen, Spooren 1. 4x 2m.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL