You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting Pelt redt het net niet tegen Lions

Sporting Pelt redt het net niet tegen Lions

Het mocht niet zijn. Sporting kwam op het einde nog terug tot op 1 doelpunt: 26-27 maar de overwinning was voor Lions. Op basis van de hele wedstrijd was dat wellicht verdiend! Maar het had anders kunnen uitdraaien.

De openingsfase was aarzelend. Doelman Denert hielp zijn team aan een 2-0 voorsprong maar eens op stoom waren de Lions moeilijk af te stoppen (2-2 na 10'). Het ging in één ruk naar 2-6 via Schmeitz op rechterhoek. Tasevski en Köhlen sputterden tegen maar een 4-8 na 20 minuten was weinig flatterend. De Lions hadden de video heel goed bekeken want onze schutters werden op afstand gehouden. Zowel Jerry als Schoenaker werden snel aangevallen en konden zo hun stempel niet drukken op de wedstrijd. Dus hadden we nood aan snelle, wendbare spelers. Ricardo Silva en Vlatko Tasevski beantwoorden het best aan dit profiel. En op zich werkte dat goed. Vlatko pikte tweemaal de bal en Falke (6x voor rust) kon op tegenaanval zijn Sporting terug brengen. Met 11-13 aan de rust hadden we nog altijd een wedstrijd!

Eenzelfde beeld in de tweede helft. Lions liep opnieuw 4 tot 5 doelpunten uit via Baart en Adams (15-20 na 40'). Kohlen bleef goed scoren en Silva deelde enkele mooie assists uit maar verder dan 21-25 na 50 minuten geraakten we niet. Een dubbele mandekking bracht de Lions uit evenwicht. Sporting drukte de Lions tegen de muur en bij een 26-27 stand leek een verrassing alsnog in de maak. Door een 2-minuten straf na 58 minuten werd de remonte echter teniet gedaan. Baart scoorde daarbovenop en meteen was het gevaar eruit. Lions speelde de wedstrijd uit en won met 28-30. Sporting had geknokt maar Lions was in de breedte iets sterker. Volgende week speelt Hurry-up Europees dus geen wedstrijd voor Sporting. Dit duel werd uitgesteld naar donderdag 5 december. Even tijd om de batterijen terug op te laden dus!

 

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Denert, Deekens, D Vandebeeck, S Vandenboer, L Vandebeeck, T Lukkesen, R Spooren, P Schoenaker, Vansloot 3, R Schoenaker, Jerry 1, Silva 4, Falke 7, Tasevski 3, Köhlen 10/5.

 

Lions: Kusters, Schmeitz 3/1, Van Dijk, Pastoor, Hejnen 1, Janssen 4, Steins 5, Baart 6, R Adams, J Adams 6, Strauven 3, Ramos 2/1, Versteegden, Kleikens, Hoiting.

 

SR’s: Vanlaarhoven en Thijssen

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL