You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Tongeren onderuit in slotfase

Tongeren onderuit in slotfase

Na de onnodige nederlaag in Volendam had Tongeren iets recht te zetten. De Eburonen moesten het thuis opnemen tegen het nog ongeslagen Visé. Tongeren speelde tot op het einde van de wedstrijd goed mee, maar moest in de laatste minuten toezien hoe Visé de twee punten pakte (26-31)

Zowel Tongeren als Visé begonnen stevig aan de wedstrijd. Er werd om en om gescoord met als resultaat een 6-6 score na 10 minuten. Even leek het erop qat de thuisploeg ging uitlopen (8-6). Maar Visé kwam al gauw, via een sterk ingevallen Glesner, terug langszij en nam zelfs een voorsprong van 2 doelpunten 9-11 (20’). De thuisploeg knokte zich terug tot 12-12 dankzij doelpunten van Pepels, Mataga en Seirekidis. Jammer genoeg moest Tongeren in de slotfase toezien hoe Visé de eerste helft afsloot met een kleine voorsprong. Ruststand 14-16.

De rust bracht niet veel goeds voor Tongeren. De Eburonen keken lijdzaam toe hoe Visé de voorsprong verdubbelde (38' 16-20). D'hanis, Mataga en Seirekidis probeerden de achterstand te verkleinen, maar geen van de pogingen bleek succesvol. Visé controleerde rustig de wedstrijd en dachten de wedstrijd al gewonnen te hebben. Glorieux, D'hanis, De Kuyper en Seirekidis zetten nog een laatste eindsprint in. En op 5 minuten van het einde stond Tongeren nog slechts 2 goals achter (26-28). Maar gelijk komen zat er niet meer in. Met een hattrick van Carvalhais van Visé werd de eindstand vastgelegd, 26-31.

Tongeren verliest deze wedstrijd in de slotfase van beide helften en lijdt zo zijn eerste thuisnederlaag. Bocholt en Visé blijven ongeslagen, Tongeren behoudt de aansluiting met de top 4.  Zaterdag 3 november is er de volgende thuiswedstrijd tegen het Nederlandse Quintus.

Speelden voor Tongeren:
De Knegt (K), Gillé, Devisch, Antic, De Kuyper (5), Glorieux (3), Stanojlovic (K), Pepels (6), Mataga (2), Danse, Vanhove (K), Gevers, Op het Veld, D'hanis (4), Glesner C. en Seirekidis (6).

Speelden voor Visé:
Carvalhais (9), Gava, Glesner F. (3), Beckers, Geradon, Cusumano (4), Danesi (2), Flajs, Vancosen (4), Marchal (4), Rola (2), Popivoda, Bello (3), Lupica (K), Siraut (K) en Hadzic

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL