You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Tongeren overtuigend voorbij Quintus

Tongeren overtuigend voorbij Quintus

Na een weekje rust door interlandverplichtingen was het opnieuw tijd voor de Bene - League! Tongeren kreeg Wematrans Quintus op bezoek. De heren uit Kwintsheul staan momenteel puntenloos op de laatste plaats, maar hebben al meermaals hun vel duur verkocht. Tongeren was dus gewaarschuwd.

De goede wil was zeker niet in Kwintsheul gebleven. De Nederlanders schoten uit de startblokken,  de thuisploeg staond erbij en keer ernaar 2-6 na 12’.  Gelukkig sloeg de Tongerse motor na een kwartier eindelijk in gang. Mataga en Devisch werkten vlotjes af en Danse zorgde voor het gevaar op tegenaanval. De Knegt was veranderd in een muur en liet gedurende een kwartier! geen enkele bal meer binnen. Tongeren beleefde een dol kwartier en liep in een ruk van 4-7 uit naar 16-7 ruststand.

De tweede helft begon zeer rustig. Tongeren controleerde de wedstrijd en probeerde de voorsprong  te vergroten. De Kuyper en Gevers zorgden voor de doelpunten aan Tongerse zijde en Glorieux werkte aan 100% af vanop de 7m. Met nog een kwartier te spelen stond het 23-12. De Nederlanders probeerden nog een laatste keer om de kloof te verkleinen, hetgeen ook  lukte (26-17 na 50'). Maar Tongeren was niet onder de indruk en besloot het publiek te trakteren op een knap slotoffensief. Glorieux, Gevers en Gillé lieten alle drie nog 2 doelpunten op hun naam noteren. Aan de andere kant van het terrein liet Vanhove zich dan weer opmerken met enkele knappe reddingen, waaronder een penalty. D'hanis legde met een mooi draaiballetje de eindstand vast, 33-19.

Met deze knappe overwinning klimt Tongeren terug de top 4 binnen. Momenteel staan de Eburonen op een gedeelde vierde plaats samen met Volendam en Lions. Maar hier kan snel verandering in komen, want het verschil met de nummer 7 in het klassement is slechts 2 punten. Volgende week winnen is dus de boodschap. Tegenstander is  Bevo, de nummer 8 met 5 punten.


Speelden voor Tongeren
De Knegt (K), Gillé (4), Devisch (4), Antic, De Kuyper (5), Glorieux (5), Stanojlovic (K), Pepels (4), Mataga (2), Danse (3), Vanhove (K), Gevers (5), Op het Veld, D'hanis (1), Glesner en Seirekidis

Speelden voor Quintus
De Koning (K), Vermeer (3), Dofferhoff (1), Vollebregt (2), Van Haeren, De Vreede (2), De Bakker C. (2), De Maat, De Jong (5), Van Ravensteijn (2), De Bakker R., van den Driest (1), Obbens I., Obbens L. en de Bruin (1)

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL