You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Tongeren wint als enige van de top 6

Tongeren wint als enige van de top 6

 

Op de 16de speeldag stond de top 6 tegenover de onderste 6. Tongeren kreeg de nummer zes over de vloer. Volendam staat bekend als een moeilijke en onvoorspelbare tegenstander. Vorige week moest Visé knokken tot de laatste seconde om te winnen in Volendam. Onze heren zullen tot het uiterste moeten gaan om de winst thuis te houden.

Beide ploegen begonnen stevig aan de wedstrijd. Glorieux opende de score voor Tongeren. Volendam kwam echter al snel terug langszij. Ook Pepels en De Kuyper scoorden in de openingsfase en hielden Tongeren daarmee op gelijk hoogte (3-3). Na 10 minuten spelen verhoogden de Eburonen het tempo en nog geen 5 minuten later stond Tongeren aan de leiding met 7-3. Ook Stanojlovic had een groot aandeel in deze voorsprong door enkele knappe ballen uit zijn doel te houden. Na 5 dolle minuten probeerde de thuisploeg de wedstrijd te controleren, maar Volendam gaf zich niet zomaar gewonnen. De Nederlanders kwamen met kleine stapjes terug in de wedstrijd met gevolg dat de bordjes na 25 minuten terug in evenwicht hingen (10-10). De Kuyper wilde met een voorsprong gaan rusten en gaf het voorbeeld. Pedic, Devisch en Pepels hadden de boodschap begrepen en wisten ook te scoren. Aan de andere kant werd er 2 keer raak getroffen, waardoor Tongeren en Volendam richting de kleedkamers trokken bij een 14-12 ruststand.

Coach Tomanovic gaf in de kleedkamer mee dat iedereen moest blijven vechten. Een boodschap die goed begrepen werd door de spelers, want Tongeren begon het beste aan de tweede helft. Glorieux, Pepels en De Kuyper vergrootten de voorsprong opnieuw naar 4 doelpunten verschil (17-13 na 35’). Maar opnieuw rechtte Volendam de rug en zette de achtervolging in. Op 10 minuten tijd herleidden zij het verschil terug tot 1 puntje. Met nog een kwartier op de klok en een tussenstand van 20-19 beloofde het nog een spannende slotfase te worden. Toch leek het even dat Tongeren het niet zover ging laten komen omdat het wederom met 4 goals uitliep dankzij Glorieux en Gillé (24-20). Echter werden de tradities van de wedstrijd aangehouden en zette Volendam als snel de achtervolging in. Gelukkig hadden de Eburonen nog een gouden troef achter de hand. Doelman Stanojlovic haalde verschillende belangrijke ballen uit zijn netten en verhinderde Volendam om terug te komen. Op 3 minuten van het einde bij 25-22,  leek de overwinning binnen handbereik. Ook de tegenstander voelde de bui hangen en gooide alles in de strijd om dit te vermijden. Met hun laatste krachten kwamen ze terug tot 25-24 en met nog 1 minuut te gaan was de overwinning plots een heel stuk onzekerder. De Kuyper knalde de 26-24 tegen de netten, maar binnen de 5 seconden had Volendam al tegen gescoord. Met nog 30 seconden op de klok nam Tomanovic time-out en gaf de opdracht op deze wedstrijd tactisch uit te spelen. Volendam besloot om alles op alles te zetten en ging mandekking spelen om Tongeren onder druk te zetten. En met succes! Op 15 seconden verloor Tongeren de bal en Volendam deed een ultieme poging tot gelijkspel. De Eburonen deden er alles aan om dit te verhinderen, maar op 5 seconden van het einde vonden de Nederlanders een gaatje in de verdediging en gooiden naar Stanojlovic’s doel. Tot ieders (Tongers) tevredenheid eindigde de bal tegen de lat en was de Tongerse overwinning een feit! Eindstand 26-25!

Tongeren is de enige van de onderste 6 die dit weekend wist te winnen en doen met deze overwinning een gouden zaak. Het komt op gelijke hoogte met Hasselt en op 2 punten van NeLo. Het beloven nog spannende weken te worden om de laatste tickets voor de Belgische play-offs! En om zo een ticket naar Tongeren te halen is alle steun welkom! Zeker tegen de volgende tegenstander, HC Visé. De nummer 2 is een zeer sterke tegenstander met een sterke thuisreputatie. Omwille van Europese verplichtingen van Visé is deze wedstrijd verzet naar dinsdag 5 februari om 21u. Supporters, allen op post om ons Handbal Tongeren te steunen in deze moeilijke wedstrijd!

Speelden voor Tongeren:
De Knegt (K), Gillé (1), Devisch (1), Antic (1), De Kuyper (6), Glorieux (5), Stanojlovic (K), Pepels (4), Danse (1), Vanhove (K), Gevers (1), Op Het Veld, D’hanis, Glesner, Pedic (2) en Seirekidis (4)

Speelden voor Volendam:
Claessens, Curic (1), Visser, Baijens (2), Eijlers (K), Van Schie (2), Geus, Bourget (5), Beemsterboer, Zwarthoed, Roos (4), Jansen (6) en Mrsulia (5)

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL