You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Verlies van Hasselt in Sittard

Na een Red Wolves-intermezzo ging de aandacht weer naar de BENE-League. Initia nam het na enkele mindere wedstrijden op tegen Limburg Lions. Een goede wedstrijd met punten was zeker welkom voor het team van Fiege.

In een afwachtende openingsfase kon Kolak twee keer scoren voor Initia en stond Leckebusch uitstekend te keepen. Lions kwam snel terug opzetten en zo stond het 5-5 na 12 minuten spelen. In een bij momenten bitsige wedstrijd kreeg Heijnen een rechtstreekse rode kaart na een charge op Vossen, Bertels rondde vervolgens de bijhorende strafworp af: 6-7 na 15 minuten. Even later keek Köhlen al tegen zijn derde tijdstraf (en rode kaart) aan na een akkefietje met de bank van de gastheren. Bij 8-10 na 23 minuten spelen had Hasselt de bovenhand, maar het kreeg geen vat op Janssen, die de rollen omdraaide naar 12-10 na 27 minuten. Hasselt kwam niet meer langszij en ging rusten met een stand van 14-12.

Van Straaten opende de score in de tweede helft voor de thuisploeg: 15-12. Aan de overzijde noteerden we een tweede Hasseltse misser vanop de strafworplijn. Na 38 minuten maakten Sedano en Van Criekinge er 16-15 van. Vanop de tegenaanval lukte Van Criekinge vervolgens een knappe sjabbala om 17-17 op de bordjes te zetten. Adams bleek de gesel voor de defensie, maar Initia sloot aan: 19-18 met nog 14 minuten op de klok.

Hubo Initia Hasselt werd slordiger en Lions maakte hier gretig gebruikt van via de tegenaanval: 24-20 met nog 9 minuten te spelen. Ook in de slotminuten bleek Hasselt moegestreden en kon Lions uitlopen tot een ietwat overdreven 30-24 eindstand.

Een moeilijke wedstrijd waarin Initia al snel zonder Köhlen verder moest (rode kaart) en in de tweede helft Kolak geblesseerd zag uitvallen. Volgend weekend staat de belangrijke wedstrijd in de Alverberg tegen Sasja op de agenda!

Hubo Initia Hasselt: Köhlen, Vossen 4, Kolak 4, Van der Goten 2, Bosca 2, Van Criekinge 5, Bertels 1, Buciuman 1, Meulders 4, Sedano 1

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL