You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF
fanseat
YouTube Twitter Facebook

België wint tweede derby der Lage Landen

België wint tweede derby der Lage Landen

Vrijdagavond 6 januari vond de tweede derby der Lage Landen plaats tussen België en Nederland, ditmaal in het Belgische Bocholt. De twee wedstrijden werden gespeeld in het kader van een oefencampagne van beide teams op de kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2018. De eerste wedstrijd werd gespeeld op woensdag 4 januari in Groot-Bijgaarden en werd met 22-26 gewonnen door het Nederlands team.

De eerste tien minuten laten net als de eerste wedstrijd een gelijk opgaande strijd zijn met telkens een licht voordeel voor het Nederlands team; 5-6. België wisselt vervolgens steeds aanvallend hun doelman voor een extra cirkelspeler, wat voor veel problemen zorgt in de Nederlandse dekking. Binnen tien minuten weten de Red Wolves zo de achterstand om te buigen naar een 12-6 voorsprong na twintig minuten spelen; een periode waarin het Nederlands team geen enkel doelpunt weet te maken. Bij België is het Arber Qerimi die met passjes naar de cirkelspelers voor het meeste gevaar zorgt. In de 23e minuut is het Bobby Schagen die voor het eerst weet te profiteren van het lege doel aan Belgische zijde en een einde maakt aan dertien minuten zonder Nederlands doelpunt. Dit is ook het moment dat Arber Qerimi geblesseerd het veld moet verlaten, maar de Belgische ploeg gaat er niet minder goed door spelen. Het verschil van zes doelpunten houdt stand tot de rust; 17-11.

Begin tweede helft is het met name doelman Jef Lettens die Nederland van het scoren af houdt met een aantal sublieme reddingen. Toch lukt het Nederland om steeds iets dichterbij de Belgen te kruipen; 22-18 na tien minuten tweede helft. Na een kwartier spelen is het verschil zelfs teruggebracht naar 23-20 en ligt de wedstrijd weer helemaal open. Op vijf minuten van het einde wordt het zelfs 29-27 door benutte strafworpen van Tommie Falke en een tweetal doelpunten vanaf de hoek van Bobby Schagen. België doet echter wat terug via Jeroen de Beule en het eerste doelpunt van Bartosz Kedziora; 30-27 met nog drie minuten op de klok. Via wederom twee doelpunten van Tommie Falke vindt Nederland uiteindelijk één minuut voor tijd de aansluiting; 30-29, maar Thomas Cauwenberghs gooit met een benutte break definitief de deur in het slot en bepaalt de eindstand op 31-29.

Doelpunten:
Nederland: Tommie Falke 7, Bobby Schagen 6, Léon van Schie en Joris Baart 3, Luc Steins en Ivo Steins 2, Samir Benghanem, Nick de Kuyper, Iso Sluijters, Jeroen van den Beucken, Jort Neuteboom en Jorn Smits 1.

België: Damian Kedziora en Yves Vancosen 6, Thomas Cauwenberghs en Jeroen De Beule 4, Nathan Bolaers 3, Benjamin Danesi en Tom Robyns 2, Serge Spooren, Julien Devisch, Bartosz Kedziora en Arber Qerimi 1. 

Back to the news

speler van de maand
WINNER OF THE MONTH:
Ivo Steins
18
© BENE-LEAGUE 2018 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL