• NHV
  • Handbal BE
  • Ligue Francophone BE
  • EuroHandball
  • HandballTV
news image

BENE‐League Handball start op 4 september

Zes Belgische en zes Nederlandse teams nemen het verspreid over 22 speeldagen tegen elkaar op. De vier beste teams zullen uiteindelijk in een FINAL4 bepalen wie zich de winnaar van de BENE-League 2021-2022 mag noemen. Deze editie zal enigszins speciaal zijn vanwege het feit dat Corona ervoor zorgde dat de vorige editie niet gespeeld kon worden

Sezoens Achilles Bocholt is op dit nog steeds de titelverdediger van de BENE-League. De ambitieuze club uit Bocholt heeft ook dit jaar de intentie om mee te strijden om de titel. Keeper Clem Leroy en Right Back Serge Spooren, All Stars van het seizoen 2019-2020 , zullen ook dit jaar aantreden voor de regerende kampioen. De overige vijf Belgische deelnemers zijn AtomiX (Haacht), Hubo Intitia Hasselt, Sporting Pelt (Neerpelt), Handbal Tongeren en HC Visé.

Aan de Nederlandse kant zullen dit jaar weer 6 teams deelnemen aan de competitie. In het afgelopen “Corona-seizoen” waren er nog maar 5 ploegen bereid om zich in te schrijven voor deze Internationale competitie. In de komende editie is dit aantal weer uitgebreid naar zes. Quintus uit Kwintsheul is de nieuweling in het gezelschap. De ploeg van trainer Jack van Lier  en Geert Hinskens zal proberen om zo hoog mogelijk mee te draaien in de middenmoot van de BENE-League. De overige 5 Nederlandse ploegen, onder leiding van de Nederlandse kampioen Green Park Handbal Aalsmeer, zullen proberen zich te mengen in de strijd om de FINAL4 plaatsen. De overige ploegen uit Nederland zijn: KEMBIT-LIONS (Sittard-Geleen), Herpertz / BEVO(Panningen), JD Techniek / Hurry Up (Zwartemeer) en Kras/Volendam.

1e ronde (zaterdag 4 september)

Green Park/Aalsmeer – Quintus

Herpertz/BEVO – Sporting Pelt

KEMBI-LIONS – JD Techniek/ Hurry Up

Handbal Tongeren – Hubo Initia Hasselt

HC Visé – Kras / Volendam

HC Atomix – Sezoens Achilles Bocholt

Voor meer informatie zie het matchcenter op de site www.bnlhandball.com