• NHV
  • Handbal BE
  • Ligue Francophone BE
  • EuroHandball
  • HandballTV
news image

Derde ronde BENE-League Handball

In de derde ronde van de BENE-League staan spannende wedstrijden op het programma. Koploper Green Park/ Aalsmeer heeft haar wedstrijd al gespeeld. Vanwege Europa Cup verplichting van tegenstander JD Techniek Hurry Up werd deze ontmoeting al afgelopen donderdag gespeeld. In eigen huis was de thuisclub in een aantrekkelijke wedstrijd met 30-26 te sterk voor de gasten uit Zwartemeer. De Drenten moesten het al snel in de wedstijd doen zonder Sjoerd Boonstra. De cirkelspeler van Hurry Up werd wegens een ongelukkige zware overtreding terecht weggestuurd door het sterk fluitende scheidsrechters-duo Weijmans en Wolbertus. Als pleister op de wonde werd uiteindelijk Erik Blauw van Hurry Up plaatselijk uitgeroepen tot “man of the match”. Hij scoorde zes keer. Ook teamgenoot Sverre Jansen trof zes keer doel. Aan de kant van Aalsmeer waren Tim Bottinga en Donny Vink de club van zes compleet.

Herpertz/BEVO gaat het in eigen huis opnemen tegen HC Visé BM. Beide ploegen zijn nog niet royaal bedeeld met de punten. De ploeg van Korneel Douven wist in haar eerste wedstrijd op de valreep nog gelijk te spelen tegen Volendam. Vorige week kwamen de Franstalige Belgen echter tekort tegen Sezoens Achilles Bocholt. Tegen BEVO zal men het tij willen keren. De thuisploeg uit Panningen staat deze BENE-League nog op nul punten. De ploeg van trainer Jos Smeets zal daarom ook proberen om voor het eigen publiek de weg omhoog in te slaan.

Een paar kilometer zuidelijker staat de Nederlandse kraker tussen KEMBIT-LIONS en Kras/ Volendam op de rol. Beide ploegen hebben een goede start en zullen dit graag willen doorzetten. LIONS is nog ongeslagen en zal de aansluiting met de Nederlandse landskampioen Green Park Aalsmeer willen behouden. Volendam daarentegen zal willen laten zien dat ze met al haar nieuwe aanwinsten mee kan doen in de strijd voor de FINAL4.

Debutant Quintus staat voor een zware uitdaging. De ploeg uit Kwintsheul moet het in eigen huis opnemen tegen de regerende BENE-League kampioen Sezoens Achilles Bocholt. De blauwen uit Bocholt hebben de smaak te pakken gezien hun “makkelijke” winst van afgelopen week op HC Visé. Vooral hun beide wingers Yannick Glorieux en Sergio Rola weten het net makkelijk te vinden. Samen met Right Back Serge Spooren staan ze garant voor veel doelpunten. De thuisploeg onder leiding van Jack van Lier en Geert Hinskens zullen proberen hun huid duur te verkopen.  Hun eerste overwinning van afgelopen week tegen Atomix doet naar meer smaken. De wedstrijd in Kwintsheul stat zaterdag om 20.15 uur.

In wordt een echte derby gespeeld tussenthuisploeg Tongeren en Sporting Pelt De gasten uit Pelt hopen van ganser harte dat hun topschutter Bartosz Konitz hersteld is van zijn gezichtsblessure. In de wedstrijd tegen LIONS kreeg hij het zwaar te verduren en er werd gevreesd dat hij zijn neus had gebroken. Het is dus afwachten of de man die de eerste competitieronde 11 keer doel trof aan kan treden tegen Tongeren. De thuisploeg heeft het afgelopen weekend rust gehad. De wedstrijd tegen Hurry Up werd uitgesteld vanwege de Europa Cup verplichtingen van Hurry Up. Donderdag 23 september wordt deze wedstrijd ingehaald. Het zal Tongeren echter niet beletten om met volle kracht voor de overwinning te gaan. De wedstrijd in de Eburons Dome zal zaterdag om 20.15 uur aanvangen.

De laatste wedstrijd van deze ronde zal gaan tussen Atomix en HUBO Initia Hasselt. Beide ploegen staan onderaan de ranglijst van de BENE-League en zijn beiden op zoek om de hatelijk nul van het scorebord te halen. Atomix moet het qua scoren vooral hebben van Ben Schroven (12), Rui Rolo (9) en Geatan van Haesendonck (8). Aan de kant van Initia Hasselt zijn tot op heden Ilyas D’Hanis (15) en Niels Kelchtermans (9) het meest succesvol. De wedstrijd wordt zondag gespeeld en begint om 16.00 uur.

De wedstrijden zijn via de livestream te zien via de website www.bnlhandball.com  of via https://eyecons.com/kanalen/bene-league-heren

Voor meer informatie zie: www.bnlhandball.com