You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF
fanseat
YouTube Twitter Facebook

Finale BENE-League wordt een thriller

Finale BENE-League wordt een thriller

Zaterdag en zondag wordt in de Alverberg in Hasselt de Final Four van de BENE-League georganiseerd. Zaterdagnamiddag neemt Callant Tongeren het om 13.30 u op tegen OCI-LIONS. De andere halve finale wordt om 16.00 u gespeeld en is een Limburgse clash tussen Achilles Bocholt en uittredend BENE-League kampioen Hubo Initia Hasselt. De winnaars van beide wedstrijden spelen zondag om 16.00 u de finale.

Voor het eerst in het bestaan van de BENE-League nemen er drie Belgische ploegen deel aan de Final Four. Callant Tongeren beëindigde de reguliere competitie als leider. De Tongenaren wonnen nooit eerder de BENE-League. “Het is onze ambitie om die blinde vlek op ons palmares weg te werken” zegt Luc Tack, voorzitter van Callant Tongeren. “Maar om er meteen een cliché tegen aan te smijten, makkelijk zal het niet worden. Het competitieverloop heeft aangetoond dat iedereen van iedereen kan winnen. OCI-LIONS is een niet te onderschatten tegenstander die de voorbije drie seizoenen telkens de finale speelde. Voor ons kan het de eerste keer zijn maar dan moeten we zaterdagnamiddag OCI-LIONS verslaan. De vorm van de dag is belangrijk. Details zullen het verschil maken maar ik heb vertrouwen in de spelersgroep en het feit dat we de minst gepasseerde verdediging hebben sterkt me dat we het tot in de finale kunnen schoppen.

Achilles Bocholt groeide in de BENE-League en won zijn laatste vijf competitiewedstrijden. Hubo Initia Hasselt won zes van zijn zeven laatste wedstrijden. Bocholt en Hasselt sloten de reguliere competitie af op de tweede plaats met 33 punten, één punt minder dan Callant Tongeren. Omdat Bocholt een beter doelpuntensaldo heeft staan ze op de tweede plaats.

We zijn nog actief op drie fronten en de BENE-League is de eerste prijs die we kunnen pakken. We gaan er dus alles aan doen om de finale te halen” zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “In 2011 wonnen we de Benelux competitie door Volendam te verslaan maar de BENE-League wonnen we nog nooit. Bocholt en Hasselt staan zij aan zij in de stand. In de reguliere competitie hebben we elk onze thuiswedstrijd gewonnen. Het wordt sowieso een dubbeltje op zijn kant. Alle vier de finalisten zijn elkaar waard. Het enige jammere is dat de vorm van de dag ook meespeelt. Ik wil daarmee zeggen dat je een gans jaar werkt om de Final Four te halen en dat de prijzen in één weekend verdeeld worden.

Net als Achilles Bocholt is ook Hubo Initia Hasselt nog actief op drie fronten. “Wij willen dit seizoen prijzen pakken en de eerste kans die zich voordoet is de BENE-League” zegt Bruno Willems, voorzitter van Hubo Initia Hasselt. “Vorig jaar hebben we de BENE-League gewonnen en uiteraard willen we onze titel verlengen. Met Achilles Bocholt treffen we een taaie tegenstander maar dat kan ook gezegd worden van de andere finalisten. We starten op gelijke voet en hebben 50% kans om ons te kwalificeren voor de finale. Dit seizoen hebben we omwille van financiële redenen afgezien van deelname aan Europese wedstrijden. Ik heb mijn spelers beloofd dat als we dit seizoen een prijs pakken we wel Europa ingaan. Laat dat een extra motivatie voor de spelersgroep zijn.

Back to the news

speler van de maand
WINNER OF THE MONTH:
Ivo Steins
18
© BENE-LEAGUE 2018 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL