You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

HC Vise BM verslaat OCI-LIONS na absolute thriller

HC Vise BM verslaat OCI-LIONS na absolute thriller

HC Visé BM heeft zich zaterdagnamiddag ten nadele van OCI-LIONS geplaatst voor de finale van de FINAL4. Visé neem het daarin morgen op tegen Achilles Bocholt dat eerder op de dag Green Park / Aalsmeer opzij zette. HC Visé BM kreeg de zege niet cadeau. Pas na twee verlengingen raakten ze voorbij de LIONS die voor het eerst in vijf jaar naast de finale grijpen. Met Achilles Bocholt HC Visé BM kleurt de finale van de FINAL4 BENE-League 2018 – 2019 voor het eerst sinds het ontstaan van de BENE-League in 2008 volledig Belgisch.

In een gelijk opgaande eerste helft werd er in het begin niet zoveel gescoord. Visé speelde een 6 – 0 dekking terwijl LIONS de vertrouwde offensieve 5 – 1 bracht. Na zeven minuten spelen was het 3 – 3. Wanneer de LIONS na twintig minuten spelen tegen enkel tijdstraffen moeten aankijken profiteert Visé daarvan om de kloof uit te diepen tot 14 – 9.

Rode kaarten
Tegen het einde van de eerste helft gaat Adrien Cusmano op de break na een technische fout van OCI-LIONS, Ivar Stavast stopt hem onreglementair vanaf de zijkant en krijgt de directe rode kaart. Nog geen minuut later krijgt Joao Jacob Ramos dezelfde kleur kaart te zien na een vermeende slag in het gezicht van een speler van HC Visé dat de situatie in dubbel overtal niet kan uitbuiten. Onder impuls van Bram Versteegden en Pieter strauven komen de LIONS terug tot 15 – 11, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft komen de mannen uit Limburg sterk uit de kleedkamer. In geen tijd is de stand opnieuw gelijk, 15 – 15. Vooral Jasper Adams en Joris Baart zijn met hun snoeiharde afstandsschoten nauwelijks af te stoppen. Waar Adams en Baart bij OCI-LIONS de uitblinkers zijn, is Nuno Carvalhais dat met negen goals bij HC Visé,  een genot om naar te kijken. Het blijft de gehele tweede helft ongemeen spannend, en bij een 25-25 tussenstand neemt HC-Visé coach Korneel Douven een time-out.

Laatste minuut
Met nog één minuut op de klok maakt Sergio Rola een toegekende penalty en komt HC Visé op een 28-27 voorsprong. In de laatste seconden kan OCI-LIONS nog door middel van Rob Schmeits de gelijkmaker aantekenen en spelen we dus een verlengingen.

Verlengingen
In de verlenging blijven de doelpunten om en om vallen en weten vooral Nuno Carvalhais en Sergio Rola het net te vinden voor HC Visé, waar OCI-LIONS meerdere spelers heeft die de doelpunten weten te scoren waaronder jongeling Pieter Strauven. Hij maakte maar liefst acht goals. De vermoeidheid slaat bij de beide teams toe en zelfs na twee verlengingen blijft het gelijk, 33-33.

Langste adem
Tijdens de extra verlengingen van twee keer vijf minuten beginnen de krachten bij OCI-LIONS weg te vloeien en weet HC Visé BM langzaam maar zeker uit te lopen. Bij een 35 – 33 stand krijgt OCI-LIONS de kloof niet meer gedicht. De wedstrijd eindigt in een 42-39 overwinning na een absolute thriller op het hoogste niveau. De felicitaties gaan uit naar HC Visé die zich mogen op maken voor de finale tegen Achilles Bocholt, OCI-LIONS zal de troostfinale gaan spelen tegen Green Park Aalsmeer.

Back to the news

© BENE-LEAGUE 2019 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL