You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

KEMBIT-LIONS heeft weer een helft nodig om de wedstrijd te beslissen

KEMBIT-LIONS had in de eerste helft zijn handen vol aan Houten. Vanaf het begin was LIONS scherp en namen ze al snel een voorsprong 0-2. Ondanks de goede start wist LIONS geen afstand te nemen. Houten wilde niet meewerken en was al helemaal niet van plan om het KEMBIT-LIONS gemakkelijk te maken. Houten wist ook het doel te vinden en trok de score gelijk 2-2.

Gelukkig stond Maike goed te keepen (percentage 30%) en stopte een paar mooie doelpogingen. LIONS weet wederom een voorsprong van 2 doelpunten op het scorebord te zetten 2-4. Helaas ook nu kon LIONS niet doordrukken. LIONS kreeg twee keer 2 minuten waardoor ze met 4 man op het veld kwamen te staan. In deze fase heeft Maike mooi zijn doel weten schoon te houden, hij stopt zelfs een 7-meter. Ondanks de mooie reddingen kwam Houten toch steeds dichterbij.

Met tussenstanden 3-4, 4-6, 5-7, 7-7, 8-8 maakten ze het KEMBIT-LIONS erg moeilijk. Ze voelden dat er wellicht een stunt in zat. KEMBIT-LIONS stond niet lekker te spelen, geen energie, geen overtuiging. Er werden veel te veel kansen gemist. Er werden veel technische en individuele fouten gemaakt. Ballen komen niet aan. De scherpte is eraf en LIONS ging steeds slordiger spelen.

Christoph nam een Time Out om de mannen weer op de rails te krijgen maar helaas heeft dat niet echt geholpen, althans niet zichtbaar. De mannen bleven achter zichzelf aanlopen en de keeper van Houten werd lekker ingeschoten. LIONS bleef knoeien en kwamen zelfs op achterstand. 9-8, 10-8, 11-9, 13-11. Houten bleef relaxed spelen en pikten hun doelpuntjes mooi mee.

De sfeer op de tribune was goed. Zowel de supporters van KEMBIT-LIONS en Houten gaan lekker in het spel op. Goed om te zien hoeveel supporters van KEMBIT-LIONS mee zijn gereisd naar Houten. De ruststand werd bepaald door Houten door in de laatste seconde van de eerste helft vanuit de hoek nog te scoren 14-12.

De tweede helft ging veder waar de eerste helft gestopt was. Lino opende wel de scoren en zette 14-13 op het scorebord, maar LIONS was totaal nog niet bij de les en Houten kon vrij gemakkelijk, zelfs in ondertal, scoren. Houten kon uitlopen naar een 17-14 voorsprong.

Dan is er wat commotie langs de kant. Er is gefloten door het wedstrijdsecretariaat voor een wisselfout aan de zijde van Houten terwijl Ramos net een doelpunt maakte. Helaas werd het doelpunt afgekeurd en kreeg Houten een 2 minuten tijdstraf voor de wisselfout. LIONS bleef wel in balbezit en de score bleef dus 17-14.

Serge was in de tweede helft Rob komen vervangen en wist in overtal de 17-15 neer te zetten. Maike had ondertussen gewisseld met Luuk. Ook Luuk heeft een prima wedstrijd gespeeld (percentage 44%).

Houten mocht nog een keer op 3 doelpunten voorsprong komen 18-15 en daarna was het aan KEMBIT-LIONS die de lakens uitdeelden. Er zat in een keer meer energie in het team en er werd veel beter afgerond. Gelukkig zagen we weer het ‘oude’ spelletje terug. Veel breaks en snelle tegenaanvallen. Veel meer overtuiging. Houten kwam er nauwelijks meer doorheen en zo ja, dan stond er altijd nog Luuk die de nodige ballen, onder anderen een 7-meter, wist te stoppen.

De ‘oude’ Serge was weer terug. Hij scoorde er lekker op los en zette in de tweede helft maar liefst 7 doelpunten (7 uit 7 dus 100%) achter zijn naam. De keepers van Houten hadden er geen kijk meer op en binnen een mum van tijd was de score omgedraaid 18-21. Houten kreeg een paar 7-meters tegen die door Rob koelbloedig benut werden. Tussenstanden, 19-23, 20-26, 23-30 geven aan dat LIONS hun ritme weer terug hadden gevonden.

Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 25-33.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Ivo 4, Lino 4, Ramos 3, Joris 1, Koen 2, Martijn 2, Rob 4, Serge 7 en Jasper 6

 

Back to the news

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL