• NHV
  • Handbal BE
  • Ligue Francophone BE
  • EuroHandball
  • HandballTV
news image

Nieuwe buitenlandse aanwinsten voor KRAS / Volendam

Het komende seizoen in de BENE-League Handball zijn er enkele nieuwe gezichten te bewonderen aan de oevers van het IJsselmeer. Rechterhoekspeler Filip Pettersson komt het komende jaar de Volendamse ploeg versterken. Pettersson speelt op uitleenbasis van zijn huidige club Ystad IF (de huidige finalist in de EHF-Cup 2021) uit Zweden. Een prachtige kans voor Pettersson om te groeien, maar ook voor HV KRAS/Volendam om zich opnieuw te bewijzen als opleidingsclub voor de Europese sub-top. 

Zie voor meer informatie: https://handbalvolendam.nl/jeugd-recreatie/nieuws/filip-pettersson-komt-doorgroeien-bij-kras-volendam/

De tweede buitenlandse aanwinst heet Aboubakar Fofana. Deze Amerikaanse Fransman is afkomstig van de Franse tweede divisonist Angers. Hij begon zijn handbalcarrière als 13/14-jarige jongen in Toulouse in het jeugdteam van de huidige profclub die in de eerste divisie van Frankrijk uitkomt. Hij bleef daar tot zijn 18e jaar en vertrok toen voor drie jaar naar Bordeaux en daarna Nancy om te handballen (beide 2e divisie). Vorig jaar speelde hij een jaar bij Angers om zich vervolgens met HV KRAS/Volendam te verbinden.

Zie voor meer informatie: https://handbalvolendam.nl/jeugd-recreatie/nieuws/abou-fofana-de-amerikaanse-fransman/