You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF
fanseat
Flickr YouTube Twitter Facebook

OCI-LIONS sluit voorbereiding af met Supercup

OCI-LIONS sluit voorbereiding af met Supercup

Na een aantal weken van pittige trainingen onder leiding van de nieuwe trainer/coach Mark Schmetz, stond op 6 augustus de eerste krachtmeting voor OCI-LIONS op het programma. In Bocholt werd tegen regerend Belgisch kampioen Achilles Bocholt met 26-29 gewonnen.
De tweede wedstrijd in de voorbereiding werd gespeeld tegen BENE-League winnaar Initia Hasselt. In deze eerste thuiswedstrijd kon Mark Schmetz nog niet beschikken over de volledige selectie omdat verschillende spelers nog rust hadden na het EK van Jong Oranje, of deel uitmaakten van Oranje onder 18 dat nog aan het EK moest beginnen. Desondanks toonde LIONS veerkracht door na een ruststand van 10-12, Hasselt te verslaan met 28-23.

Vervolgens reisde de selectie af naar Turda in Roemenië, waar gestreden zou worden om de Potaissa Cup. In Turda speelde OCI-LIONS drie zware wedstrijden in drie dagen tegen fysiek zeer sterke tegenstanders. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen het Hongaarse Balmazújváros KK. Met rust stond de ploeg van Mark Schmetz nog achter met 14-18, maar na 60 minuten stond er een verdiende 29-29 eindstand op het scorebord. Topscoorders aan LIONS-zijde waren Joris Baart met 7 doelpunten en Ivo Steins met 6 doelpunten.

De volgende dag stond de wedstrijd tegen het Roemeense HC Vaslui op het programma; wederom een zeer fysieke wedstrijd die OCI-LIONS met een knappe zege afsloot: 31-30 na een 16-15 ruststand. Topscoorder werd nieuweling Luka Groff met 6 doelpunten; Ephrahim Jerry, Joris Baart en Joao Ramos waren ieder 4 keer trefzeker.

Op de laatste dag wachtte dan nog de thuisploeg Turda. In een zware laatste wedstrijd wist OCI-LIONS zijn ongeslagen status te behouden en werd er met 31-31 gelijkgespeeld. Dit was voldoende om de toernooiwinst veilig te stellen. Topscoorder werd wederom Luka Groff met 8 doelpunten.

Op zondag 28 augustus speelde OCI-LIONS de eerste officiële wedstrijd in de vorm van de Supercup tegen verliezend bekerfinalist FIQAS/Aalsmeer.
In The Dome in Houten won een oppermachtig en verjongd OCI Nitrogen-LIONS overtuigend van de mannen uit de bollenstreek. De mannen van Mark Schmetz waren een knokkend Aalsmeer met 23-32 de baas. OCI-LIONS is klaar voor de start van de BENE-League

Back to the news

speler van de maand
WINNER OF THE MONTH:
Ivo Steins
18
© BENE-LEAGUE 2018 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL