• EuroHandball
  • HandballTV
news image

Round Up eerste ronde BENE-League Handball

Herpertz / BEVO is de BENE-League Handball met een nederlaag begonnen. Tegen Sporting Pelt werd in eigen huis met 29-34 verloren. In Panningen verloor de ploeg van trainer Jo Smeets de slag in het begin van de tweede helft. Sporting Pelt begon de wedstrijd met veel passie en emotie. Trainer Bjorn Timmermans had zijn spelers op scherp gezet en onder aanvoering van de nieuweling Bartosz Konitz schoot Pelt uit de startblokken. De Nederlander, met Poolse roots en de vervanger bij Sporting Pelt van de vertrokken Ephrahim Jerry, schoot met scherp en scoorde uiteindelijk 11 doelpunten. In het begin on de thuisploeg uit Panningen nog enigszins in het spoor blijven. Na de pauze was het uitblinker Konitz die met een “streak” van 5 doelpunten zorgde voor een beslissende voorsprong. Ook de andere Nederlanders Robin Schoenaker (8 doelpunten) en keeper Thijs van Leeuwen waren goed op dreef bij de gasten uit Pelt. Bij Herpertz / BEVO schoten Sybren Stijweg (9 doelpunten) en Eligio Peters (5 doelpunten) het vaakste raak.

Provinciegenoot KEMBIT-LIONS kwam met de schrik vrij tegen “angstgegner” JD Techniek/ Hurry Up uit Zwartemeer. De Drenten keken in de beginfase al snel tegen een ruime achterstand aan. Met hulp van hun topschutter René Jansen bleef de schade uiteindelijk beperkt tot een 16-14 ruststand. In de tweede helft bleven de Limburgers lange tijd aan de goede kant van de score.  Na 20 minuten kwam de ploeg van trainer Joop Fiege op een gelijke stand (25-25). De laatste 10 minuten waren zeer spannend. Uiteindelijk scoorde Ivo Steijns het 31ste en laatste doelpunt voor de LIONS. Voor de gasten was Erik Blaauw in de laatste minuut nog succesvol maar verder dan 31-30 kwamen de Drenten niet.

Vlak bij de Belgisch-Nederlandse grens kwam KRAS/Volendam niet verder dan een gelijkspel tegen het sterke Vise HC. De Franstalige Belgen van trainer Korneel Douven hadden in Yves Vancossen en Vincent Bello hun productiefste doelpuntenmakers. Bello schoor 7 keer raak en Vancossen passeerde 5 keer de doelman van Volendam. Bij de gasten kwamen de goals van Aboubakar Fofana, Florent Bourget en Tim Roefs. Alle drie vonden ze 6 keer het net. Evert Kooijman en Jordy Baijens waren allebei 4 keer succesvol. In de eerste helft namen de gasten uit Volendam al snel een ruime voorsprong. Met 12-16 vertrokken de spelers richting de kleedkamer. Daarna kwam de thuisclub doelpunt voor doelpunt dichterbij. De slotfase was dan ook zeer spannend. Volendam maakte via een strafworp 29-30. In de laatste fase bracht de sterke Hamza Hadzic de eindstand van 30-30 op het scorebord.

De Nederlandse landskampioen Green Park/ Aalsmeer won haar eerste wedstrijd gemakkelijk tegen debutant Quintus. De spelers van trainer Bert Bouwer kwamen eigenlijk geen moment in de problemen en wonnen uiteindelijk met 40-24. Aalsmeer verdeelde de doelpunten gelijk over meerdere spelers. Max de Maat (5), Tom de Bruin (5), Tim Bottinga (5), Rob Jansen (5), Donny Vink (4), Pepijn Michielsen (4), Don Hartog (4), Vaidas Trainavicius (3) en Jimmy Castien (3) scoorden meerdere malen. Bij de tegenpartij kon Marc de Vreede met 8 doelpunten no enigszins partij bieden. Daarbij moet wel worden aangetekend dat 7 van de 8 goals uit strafworpen werden gemaakt. Aalsmeer kon niet beschikken over Samir Benghanem. Hij bleef et een polsblessure aan de kant.

De derby tussen Handbal Tongeren en HUBO Initia Hasselt werd met 28-21 gewonnen door de thuisploeg. De ploeg van trainer Jean-Luc Grandjean kon in de eerste moeilijk afstand nemen van de gasten uit Hasselt. Met een tussenstand van 13-12 gingen beide ploegen rusten in de kleedkamers. In het tweede deel van de tweede helft nam Tongeren duidelijk afstand. Met een 23-18 voorsprong kon de thuisploeg rustig de wedstrijd uitspelen. In een goede sfeer werd de eindstand op 28-21 bepaald.

Atomix begon haar seizoen in de BENE-League tegen de regerende kampioen Sezoens Achilles Bocholt. De ploeg uit Haacht kwam er in haar eigen sporthal niet aan te pas. De gasten uit Bocholt wilden de competitie goed beginnen en lieten gelijk weten dat er voor de thuisploeg weinig te halen viel. Wingspelers Yannick Glorieux (7x) en Sergio Rola (6x) waren zeer gevaarlijk vanuit de hoeken. Samen met Jeroen De Beule((4x) en Wout Winters (4x) hadden zij een groot aandeel in de scores. Bij de thuisclub was Ben Schroven succesvol met 8 doelpunten.