• EuroHandball
  • HandballTV
news image

Sezoens Achilles Bocholt eerste finalist BENE-League 2022

In de eerste minuten van de wedstrijd ging het spel over en weer en stond het vizier van beide ploegen nog niet op scherp. Het was Jeroen de Beule die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte en Sezoens Achilles Bocholt op voorsprong zette. Die voorsprong werd uitgebouwd. Na ruim vijf minuten spelen scoorde Sverre Stollman voor Sporting Pelt: 3-1.

Bocholt bouwde de voorsprong gestaag uit naar 6-1. Mede dankzij een tijdstraf voor Jeroen de Beule kon Pelt terugkomen in de wedstrijd: 6-5. Het was Bocholt dat het overwicht had in de eerste helft. Na twintig minuten spelen stond het 11-6.

Opnieuw wist Sporting Pelt terugkomen. Het gat werd verkleind tot twee doelpunten: 11-9. Voor rust nam Sezoens Achilles Bocholt het heft weer in handen. De teams gingen met een stand van 14-11 rusten.

Na rust schoot Sporting Pelt uit de startblokken. Aan de hand van Tommie Falke werd de stand snel gelijk getrokken: 14-14. Met vier doelpunten op rij wist Sezoens Achilles Bocholt de voorsprong snel weer te pakken. Die voorsprong bleef lang in stand. Halverwege de tweede helft stond het 23-17 in het voordeel van het team van coach Bart Lenders.

In de slotminuten rechtte Sporting Pelt nog een keer de rug. Een twee minuten tijdstraf van de tegenstander werd goed benut en het verschil werd verkleind naar vier goals: 27-23. Sezoens Achilles Bocholt liet het niet verder komen en wist dat de winst binnen was. Tim Claessens scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 29-24 in het voordeel van Sezoens Achilles Bocholt.