• NHV
  • Handbal BE
  • Ligue Francophone BE
  • EuroHandball
  • HandballTV
news image

Tweede ronde BENE-League

In de tweede ronde van de BENE-League staan weer enkele leuke wedstrijden op de rol. Sporting Pelt, dat in de eerste ronde verassend won van Herpertz/BEVO, mag het deze keer in eigen hal opnemen tegen KEMBIT-LIONS. De gasten uit Sittard-Geleen wonnen hun eerste wedstrijd nipt met 31-30 van JD Techniek/ Hurry Up. Pelt met in haar midden Bartosz Konitz, de nieuwe koploper in het BNL-doelpuntenklassement, zal het niet gemakkelijk krijgen in de Limburgse derby. Beide ploegen zijn in de “winning mood” en een mooie wedstrijd vol doelpunten lijkt gegarandeerd.

Iets verderop zal de regerende BENE-League kampioen Sezoens Achilles Bocholt in de Belgische topper aantreden tegen hun Franstalige landgenoten van HC Visé BM. Beide ploegen drukten de afgelopen jaren hun stempel op het Belgische herenhandbal en deze strijd zal dan ook bol staan van spanning en emotie. Hoofdcoach Korneel Douven van HC Visé zal er alles aan doen om zijn collega van Achilles Bocholt (Bart Lenders) op tactisch gebied af te troeven. Bocholt kan beschikken over twee leden van het BNL-sterrenteam van de eerste competitieronde. Hoekspelers Sergio Rola (Right Wing) en Yannick Glorieux (Left Wing) zullen proberen om hun sterke competitiestart voort te zetten.

HUBO Initia Hasselt staat voor een moeilijke taak. In de eerste ronde konden ze het niet bolwerken tegen Sezoens Achilles Bocholt. Deze zaterdag moeten ze aantreden tegen de koploper van de BENE-League Green Park/ Aalsmeer. De ploeg van trainer/coach Bert Bouwer scoorde in de eerste ronde 40 maal. Negen spelers scoorden drie of meer doelpunten. Dit om aan te geven dat de ploeg uit Aalsmeer vooral in de breedte zeer sterk is dit jaar. Rob Jansen (Right Back) zag zichzelf door en sterke wedstrijd terug in het “team van de week”. Hoofdcoach Tijl Habraken zal er echter alles aan doen om zijn spelers goed voor te bereiden om de schutters van Green Park/ Aalsmeer af te stoppen.

De Nederlandse topper zal plaatsvinden in Volendam. De plaatselijke Handbalclub, onder leiding van Hoofdcoach Mark Ortega, zal het opnemen tegen Herpertz/ BEVO uit Panningen. De gasten uit Panningen zullen zich willen revancheren voor hun thuisnederlaag tegen Sporting Pelt in de eerste ronde. Coach Jo Smeets beloofde gelijk na de wedstrijd aan zijn sponsoren dat de ploeg terug zou slaan in de tweede wedstrijd. Ook Volendam heeft nog wat goed te maken. Vorige week leidde de ploeg uit het Palingdorp bijna de hele wedstrijd in Visé. In de slotfase liet men de winst liggen en kon HC Visé BM alsnog gelijk maken. Aanwinsten Abou Fofana, Filip Pettersson zullen hun officiële debuut maken in eigen huis voor eigen publiek.

Tot slot spelen Quintus en HC Atomix nog tegen elkaar. Beide ploegen begonnen hun eerste ronde met een nederlaag. Deze ontmoeting zal dan ook ideaal zijn voor een van de ploegen om dit jaar hun eerste punten in de BENE-League binnen te halen. Schutter Ben Schroven zal zijn best doen om zijn plaats in de top van het topscoordersklassement te behouden. Aan de kant van Quintus staat ook Marc de Vreede hoog in dit klassement. Bij hem kwamen echter de meeste doelpunten vanaf de strafworpstip.

De wedstrijd JD Techniek/ Hurry Up tegen Tongeren is uitgesteld wegens Europa Cup verplichtingen. De ploeg uit Zwartemeer zal dit weekend aantreden in Turkije. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld op donderdag 23 september om 20.00 uur.

Voor meer informatie zie: www.bnlhandball.com