• NHV
  • Handbal BE
  • Ligue Francophone BE
  • EuroHandball
  • HandballTV

KEMBIT-LIONS

club logo

KEMBIT-LIONS

  • Postbus 579
  • 6131 AG, Sittard-Geleen
  • Nederland
  • +31 (0) 6 51 10 41 11
  • Website

About us

www.kembit-lions.nl
Het seizoen 2019-2020 gaat in de boeken als een historisch seizoen. Helaas zijn alle competities stil gelegd vanwege het COVID-19 Coronavirus. KEMBIT-LIONS had zich geplaatst voor de Final4 maar deze werd helaas 2 dagen voor aanvang gecanceld.

----------------------------------------------------------------------------------------------

In het seizoen 2018-2019 heeft OCI Nitrogen-LIONS zich versterkt met een aantal spelers. In de euregio werd een jong talent gevonden: Pieter Strauven. Rudi Schenk én Jasper Adams keerde na een verblijf in het buitenland terug op ‘het oude nest’ en stroomde enkele jonge talenten naar de hoofdmacht door: Jeroen Roefs, Bram Versteegden en Mike Kusters. De verwachtingen door deze versterkingen en breedte van de bank vooraf aan het seizoen 2018-2019 hoog gespannen.

In de wedstrijden om de EHF-cup werd zeer goed gepresteerd. West Wien (AUT) werd in de eerste ronde met klein verschil geklopt en in de tweede ronde wachtte het gerenommeerde Alpla Hard (AUT) eveneens uit Wenen. Met twee gelijke spelen (23-23) en (29-29). Bij de loting kwam GrundfosTatabanya uit Hongarije uit de bus. In Hongarije (31-18) en thuis gelijkspel (27-27).

Lees meer

In de BENE-League kende OCI Nitrogen-LIONS een ongewoon en onverwacht slechte start. Ondanks dat werd wel de Final4 gehaald. Visé en OCI Nitrogen-LIONS leverden een geweldige strijd in de halve finale, die pas na verlengingen (28-28) in het voordeel van de Belgen werd beslist (42-39). De strijd om de derde plaats tegen Aalsmeer werd gewonnen door OCI Nitrogen-LIONS.

In de Bekercompetitie werd OCI-LIONS gekoppeld aan HaStu uit Nijmegen, ruststand 3-25 en eindstand 13-54!
In de kwartfinale werd met 26-21 gewonnen van Hurry Up. In de halve finale werd van regerend landskampioen Aalsmeer met 33-27 gewonnen. In de finale werd in Almere met het kleinst mogelijke verschil na verlenging verloren van Volendam. Na de play offs is helaas de Best of Three net niet gehaald.

Het was in Europees opzicht een succesvol seizoen, maar helaas waren er dit seizoen geen prijzen. Wanneer structureel finales worden gespeeld is dat toch een mooi resultaat.

----------------------------------------------------------------------------------------------

2017-2018 zou voor OCI-LIONS een seizoen van 'net niet' worden. Voor het eerst in jaren werd de eindstrijd van de Nationale Beker niet gehaald, na uitschakeling in de halve finale. Daarvoor had de ploeg in de BENE-League finale ook al haar meerdere moeten erkennnen in Achilles Bocholt, dat door een 34-31 overwinning haar titel prolongeerde. Ook in de Best of Three serie om het Landskampioenschap trok OCI-LIONS aan het kortste eind en moest de landstitel aan Aalsmeer gelaten worden. 
In de zomer trok OCI-LIONS drie nieuwe spelers aan die de selectie stuk voor stuk versterken. Rudi Schenk zal na vier jaar afwezigheid weer het doel verdedigen voor de Sittardse club. Op de linkeropbouw komt international Jasper Adams de gelederen versterken, en op de middenopbouw mag de zeer talentvolle jonge Belg Pieter Strauven zijn kunsten gaan vertonen.

----------------------------------------------------------------------------------------------

OCI-LIONS won in 2014-2015 de BENE-League, de nationale beker en ook de competitie werd door de Limburgers gewonnen. In de bekerfinale van het seizoen 2015-2016 werd er van FIQAS/Aalsmeer gewonnen. Het seizoen 2015-2016 werd afgesloten met een zinderende finaleserie tegen BEVO. Nadat beiden ruim hun eerste thuiswedstrijd wonnen, heeft OCI-LIONS de derde wedstrijd met 28-26 gewonnen en prolongeerde hiermee de nationale titel.
OCI-LIONS is de eerste Nederlandse ploeg ooit die de poulefase van de EHF Cup heeft bereikt. Ondanks enkele spannende wedstrijden, heeft het team geen enkel punt behaald.

Locations:
Stadssporthal 
Stadswegske 8
6131 AG Sittard

Topsporthal Fletcher Hotel
Milaanstraat 115 - Sittard
Phone: +31 (0)46 870 00 90

club img