• NHV
  • Handbal BE
  • Ligue Francophone BE
  • EuroHandball
  • HandballTV

News

news img

7e ronde BENE-League Handball

In de zevende ronde van de BENE-League Handball staan weer een aantal mooie wedstrijden op het programma. De nieuwe koploper KEMBIT-LIONS moet op bezoek bij het altijd lastige HC Tongeren. De Limburgers zullen proberen hun knappe overwinning van vorige week tegen Bocholt een passend vervolg te geven. Sezoens Achilles Bocholt gaat proberen in het voor hun verre Zwartemeer de winning mood weer terug te vinden. Hurry Up daarentegen lijkt de smaak te pakken hebben en won de laatste drie wedstrijden op rij. De ploeg van Joop Fiege wil de weg omhoog naar de ereplaatsen vervolgen. Bocholt zal proberen onder leiding van de veel scorende Serge Spooren om de punten mee naar België te nemen.

news img

Zesde ronde BENE-League Handball

In de zesde ronde van de BENE-League Handball staan weer een aantal spannende wedstrijden op het programma. Koploper Sezoens Achilles Bocholt speelt een zeer belangrijke wedstrijd tegen runner up KEMBIT-LIONS. De winnaar van de wedstrijd zal de BENE-League aanvoeren na 6 speelronden. Ook gezien de onderlinge afstand tussen Bocholt en Sittard-Geleen mag je gerust spreken van een derby. KRAS/ Volendam neemt het in eigen huis op tegen de gasten uit Haacht. HC Atomix zal proberen onder leiding van hun nieuwe coach Jelle Vonckx haar eerste punten te behalen in het huidige seizoen. Na de teleurstellende start nam HC Atomix afscheid van coach Janiszewki en schuift Goalkeeper coach Vonckx door als Hoofdcoach. KRAS/ Volendam daarentegen lijkt na vorige week in de winning mood. In Aalsmeer werd in de Nederlandse kraker Green Park nipt verslagen. De ploeg van Mark Ortega zal proberen om haar puntentotaal verder op te vijzelen.

news img

Tommie Falke Player of the Month

Tommie Falke (Sporting Pelt) is BENE-Leaguespeler van de maand september geworden! 

Falke staat op momenteel met 30 goals (7,5 doelpunten gemiddeld per wedstrijd) vierde in de topscoorderslijst van de BENE-League en is daarmee onmisbaar geworden voor de ploeg van trainer Bjorn Timmermans. Met zijn razendsnelle break-outs zorgt hij voor veel gevaar. Ook verdedigend in de dekking staat hij zijn mannetje. Onder andere door zijn technische goals vanuit de hoek is Falke momenteel één van de gevaarlijkste linkerhoekspelers in de BENE-League. De speler uit Pelt is in de maand september drie keer tot speler van de wedstrijd uitgeroepen.

news img

Team of the week BENE-League Handball.

De Belgische ploegen blijven breed vertegenwoordigd in de opstelling van ‘The Team of the week”. Ook in de vierde speelronde van de BENE-League zijn weer veel spelers van de zuidelijkste clubs in de BNL gekozen in het sterrenteam.

Vreemde eend in de bijt is noordeling René Jaspers. De Linkerhoek speler uit Zwartemeer scoorde in de vierde ronde maar liefst 11 keer. Zijn collega Ilyas D’Hanis (Hubo Initia Hasselt) deed het in de Rechterhoekspeler nog beter. Hij was maar liefst 15 keer succesvol tegen Quintus. Samen met Pivotspeler Yves Vancosen (HC Visé BM) waren ze in totaal goed voor 30 doelpunten.