You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Bocholt in stevig duel voorbij Bevo

Bocholt in stevig duel voorbij Bevo

Het duel tussen Bevo en Bocholt draaide uit op een overwinning voor de bezoekers. Bevo startte vlot via de van den Beuckens, maar Evert Kooijman en Damian Kedziora hielden gelijke tred: 4-4 na tien minuten handbal. Colman en Jordens namen de thuisploeg op sleeptouw en ondanks enkele doelpunten van Roel Valkenborgh moest Bocholt de rol een beetje lossen: 11-8 en even later via Poot 12-8. Damian Kedziora en Martijn Meijer begonnen aan de achterstand te knabbelen en omdat Bevo meer fouten nodig had om Bocholt af te stoppen, lukte (na een gemiste strafworp) net voor de rust de aansluiting: 17-16.

Na de rust ging Bocholt verder op zijn elan en bij 20-22 via Brecht Wertelaers moest Bevo-coach Smeets zijn troepen even een minuutje verzamelen. Het hielp hen echter niet om een trefzekere Serge Spooren af te houden en zo ging Bocholt naar 20-25 met nog een kwartier op de klok. De thuisploeg ging er onder impuls van Polman nog eens aan staan maar Wout Winters en Ruben Roelants konden afhouden: 26-30, met intussen een save van Bjorn Alberts op strafworp. Het toch al forse duel begon nu naar zijn hoogtepunt te groeien, want kort na elkaar ontvingen eerst Evert Kooijman en even later Colman hun derde tijdstraf en dus uitsluiting. Bevo kwam nog heel fel aandringen, 29-31 via van den Beucken, maar Bjorn Alberts hield Bocholt ook in ondertal nog even recht. Bevo hield na de 29-32 van Wout Winters zijn – fysieke en verbale – frustraties niet meer in de hand en twee gelijktijdige tijdstraffen bezegelden hun lot. De Nederlands-Limburgers bleken hun laatste doelpunt al gemaakt te hebben en Bocholt maakte de cijfers nog wat ruimer: 29-36.

Bocholt blijft na twee speeldagen foutloos, net als Aalsmeer bij Quintus en Visé, dat in eigen huis Lions in felheid pakte. Tongeren pakte zijn eerste punten tegen Hurry Up, Volendam tegen Sasja en NeLo ook in een doelpuntenrijke match tegen Hasselt. NeLo komt dus met veel vertrouwen naar de Damburg voor een ongetwijfeld spectaculaire Clash van het Noorden. Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 4-4
20 min: 11-8
30 min: 17-16
40 min: 19-20
50 min: 24-27
60 min: 29-36

Bocholt:  Alberts, Leroy, Wertelaers 2, Winters 3, Kooijman 4, Cremers, Spooren 6, Valkenborgh 6(1), J. Lamers, Driesen, Roelants 2, D. Kedziora 7(1), Meijer 6

SR: Van de Beek - Egberts

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL